Home Haberler İŞKUR, DÜNYA KAMU İSTİHDAM KURUMLARI BİRLİĞİ (WAPES) BAŞKANLIĞINA ADAY

Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği (WAPES)’e 2015 Dünya Kongresi’nde ev sahipliği yapacak olan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) hedef büyülterek Birliğin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na aday olduğunu ilan etti.
Dünya ile entegrasyonlarının hızla artmasını istediklerini vurgulayan İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, bunun için de WAPES’in önemine değinerek şunları söyledi: “Ülkemizde aktif ve pasif işgücü piyasası politikalarını tasarlamak ve uygulamakla mesul olan İŞKUR, WAPES içinde kapasite ve çıktılar bakımından en hızlı büyüme gösteren kamu istihdam kurumu olarak 2012’den bu yana Yönetim Kurulu’nda faal ve ileri görüşlü bir temsil sergilemiştir. Küresel ekonomik krizin olumsuz etkilerine rağmen ortaya çıkan bu başarının arkasında, şüphesiz ki, yenilikçi vizyonumuz ve uluslararası istihdam yaratma ve koruma modellerinin ulusal politikalarımıza akıllıca uyarlanması için gösterdiğimiz sürekli çaba yatmaktadır. Bunun yanı sıra WAPES gibi uluslararası kıyas ve öğrenme mecralarındaki gayretli çalışmalarımız ve istihdam meselesini öncelikli kılan ulusal siyasi irade de bugünkü konumuzu belirleyen diğer önemli etkenlerdir.

Üç yılda bir düzenlenen WAPES Dünya Kongresi organizasyonu, Kurumumuzun azimli diplomatik çabaları neticesinde, 2015 yılında İstanbul’da gerçekleşecektir. Eski dünyanın kadim merkezi ve yeni küresel yönetişimin yükselen buluşma noktası İstanbul, bu organizasyonda ülkemize önemli bir fırsat sunmaktadır. İŞKUR, Kongre öncesinde toplanacak olan Genel Kurul’da 2015-2018 dönemi için yeni Yönetim Kurulu’nun da seçileceği organizasyon sürecinde başkanlık için adaylığını ilan etmiş ve bu vesileyle bütün kurumsal yetilerini Birlik’i tüm üyelerin kapasite ve ihtiyaçlarına cevap veren dinamik bir karşılıklı öğrenme platformu olarak güçlendirmeye vakfedeceğine dair vizyonunu üyelerle paylaşmıştır. Başkanlık dönemine dair öngörülerini ayrıca bir strateji belgesiyle de somutlaştıran Kurumumuz, kongrenin yanı sıra seçim hazırlıklarını da tüm hızıyla sürdürmektedir.”

Yazıcı ayrıca, WAPES’in sağlamış olduğu faydalardan daha geniş coğrafyaların faydalanmasını arzuladıklarını ve bu amaçla ilk olarak İslam İşbirliği Teşkilatı çatısı altında yer alan ülkelerin Kamu İstihdam Kurumlarını bir araya getirdiklerini ve OIC-PESNET isimli bir yapı kurarak, dini ve kültürel açıdan da benzerlik gösteren ülkelerin işsizlikle mücadele noktasında paylaşımda bulunabilecekleri bir platformu hayata geçirdiklerini ifade etti. Yazıcı; bu bağlamda bir sonraki aşama olarak, Türk Cumhuriyetleri Kamu İstihdam Kurumları ile birlikte benzer bir yapıyı hayata geçirmek için TİKA ile birlikte bir toplantı hazırlığının sürdüğünü belirtti.

iskur-logowapes

Translate »