Home Haberler Marcam, Firma Yöneticisi Metin Orhan İle Röportaj…

Kalite ve Güven Prensibinde, Emin Adımlarla İlerliyoruz

“1997 yılında Kahramanmaraş’ta bir ilk olarak kurulan ve adı adeta kalite ve güven ile özdeşleşen şirketimiz, Winhouse bayi distribütor agenda Türkiye birincisidir. Yıllık 80.000 m2 üretim kapasitesi ve 10 yıl garanti ile tek cam, ısıcam, buzlu cam ve konfor cam üretimi yapıyoruz. Gerek üretim kapasitesi gerekse de pazar payı ve kalite güvencesi ile bölgemizin lideri konumundayız.”


 

 Piyasaya sunduğunuz ürünler hakkında bilgi verir misiniz?marcam_logo

Kahraman Maraş’ta ilk ısıcam üretim tesisine başladığımız günden beri, ısıcam üretimi alanında öncü firma olmayı başarmış bir firmayız. Gelişen teknoloji ve ürün çeşitlerine göre, konfor ve sinerji cam satışlarıyla da müşterilerimize hizmet vermekteyiz.

 Isı yalıtımında camın öneminden bahseder misiniz?

Türkiye’de binalarda tüketilen enerjinin maliyeti yılda yaklaşık 10 milyar doları bulmaktadır. Isı yalıtım kontrolleriyle yapılacak tasarruf sayesinde, bu rakamlar yarı yarıya düşmektedir. Binalarda ısı kayıplarının da %30’unun pencerelerden gerçekleştiğini düşündüğümüzde, cam seçiminin yakıt tasarrufundaki önemi daha çok ortaya çıktığını görmekteyiz.

Ürünlerinizin kalite, yaygınlık ve fiyat olarak konumunu açıklar mısınız?

Biz, Marcam olarak kalite ve güven prensiplerini benimsemiş ve faaliyet gösterdiğimiz cam, PVC üretimi ve PVC bölge bayiliği başta olmak üzere gıda, inşaat ve mühendislik gibi birçok alanda da, kaliteye göre en uygun fiyat ve müşteri memnuniyeti odaklı hizmet vermekteyiz.

Isı yalıtımını sağlamak için en çok kullanılan cam kombinasyonu nedir, ne olmalıdır?

PVC pencere sektöründe, müşterilerimizin talebi doğrultusunda Kahraman Maraş’ın ılıman hava koşulları dikkate alındığında, genel olarak 12 mm boşluk oranıyla 4mm cam kalınlığında camlar üretiliyor. Yalıtımın iyileştirilmesi için 4+16+4 cam kombinasyonu ve lov-e kaplamalı cam kullanımı da tasarrufu arttırdığı bilinmektedir.

Binaların kuzey ve güney cephelerine ısı yalıtımı için farklı cam kombinasyonları kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız nerede ve ne zaman hangi kombinasyonları kullanıyorsunuz?

 

Biz, yaptığımız binalarda ve müşterilerimizi yönlendirirken, camdan önce PVC pencerelerin doğru seçimi noktasından işe başlıyoruz. Doğru marka, üretim ve montaj ile doğru cam seçimi sıralaması kullanılan alanlarda; hem kullanım rahatlığı, hem de tasarruf sağladığı aşikârdır. Örneğin binaların kuzey cephelerindeki pencerelerine sürme PVC sistemlerin kullanımda her zaman sıkıntı yaşandığını görmekteyiz. Bunun çözümü olarak kuzey ve batı cephelere, kanat sistemleri uygulanması gerektiğini söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra, pencerelerde profil kasa kullanımı ve hava geçirgenliğini önlediğini de gözden kaçırmamak gerek. Binalarda enerji verimliliği için yapılan bilimsel araştırmalara göre, karma iklim kış koşullarında güneş kontrol camları dışında kalan cam türleri, yaz koşullarında ise yansıtıcı kaplamalı camların uygun olduğu saptanmıştır.

 

Isı yalıtımı sağlamak için camların arasında ve yüzeyinde hangi maddeleri kullanıyorsunuz? Bu maddelerin fonksiyonları nelerdir?

 

Teknolojinin gelişmesi ile yalıtım camı (çift cam) üretimi gerçekleştirilmiştir. Aralarında kuru hava barındıracak şekilde, iki camın fabrika şartlarında birleştirilmesi ile oluşturulan yalıtım camı üniteleri, tek cama göre ısı kayıplarını yarı yarıya azaltır. Yalıtım camı ünitelerinde ısı yalıtımını sağlayan, iki cam plakanın arasındaki hava boşluğudur. Yalıtımın sağlıklı olabilmesi için cam çıtasının, nem alıcının, havayı hapsetmek amaçlı kullandığımız poliüretan malzemenin ve işçiliğinin kusursuz olmasına özen gösteriyoruz. Low-e kaplamalı ve argon gazı kullanılarak yapılan sinerji ve konfor camlar yalıtımın yüksek seviyelerde olmasını sağlamaktadır.

 

Yerli ve ithal camlar hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Siz hangi camları tercih ediyorsunuz?

Biz, kullandığımız bütün cam imalatlarında, Şişecam’dan onaylı yerli camları tercih ediyoruz. İthal cam fiyat olarak daha düşük olmasına karşın, kalite ve işlene bilirlik adına gerekli standartları sağlamadığından tercih etmemekteyiz. Firma olarak yaptığımız camlara, 10 yıl buğulanma garantisi verebilmek ve müşteri memnuniyeti için yerli ve onaylı cam kullanımını önemsemekteyiz.

 

Son olarak okuyucularımıza iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?

Değerli okuyucularımıza tavsiyem, özellikle enerji verimliliği ve yalıtımın vazgeçilmez unsurlarından olan, pencere ve cam sistemlerini alırken dikkatli olmalarıdır.

Üretici firmanın kalite ve garanti standartlarını öğrenip, satın alınan ürünlerde bu hususları araştırmaları, ilerde karşılaşabilecekleri sorunları önlemek adına önemli olduğunu düşünüyoruz.

 

Satın alınan evlerde dahi, yapımcı firmanın kullandığı cam ve PVC doğramaları konusunda araştırmak ve sorgulamak, müteahhit firmaların da bu konuda fiyat yerine kaliteyi ön plana almalarını sağlayacaktır. Enerji kontrolü konusunda uğruna savaşların yapıldığı günümüzde, bu gibi konuların hem tüketici hem de üretici olarak bilinçli olmamız gerektiğine inanıyorum.

 

“We Take Firm Steps Forward With the Principle of Quality and Trust”

Marcam Executive Metin Orhan said: “Winhouse dealer distributor agenda, which was founded on 1997 at Kahramanmaras, is the number one in Turkey. We manufacture single-glazing, thermopane, frosted glass and comfort glass with 10 year guarantee and manufacture capacity of 80.000 m2/ year. We are in the leading position in the region with our quality assurance, production capacity, and market share.”

 

 

logo

Translate »