Home Haberler Mardav Mantolama Sistemleri Ekonomiye ve Çevreye Katkı Sağlıyor

1997 yılında Türkiye’de ilk dış cephe ısı yalıtımı paket sistemini sektöre sunan ve aynı yıl Türkiye’nin ilk dış cephe ısı yalıtımı uygulamasını gerçekleştiren Mardav Yalıtım, bugüne kadar satışını gerçekleştirdiği ve uzman bayileri tarafından uygulanmış yaklaşık 35 milyon m2 dış cephe yalıtım sistemi ile çevreye ve ülke ekonomisine katkı vermeye devam ediyor.

1997 yılından günümüze kadar uygulanmış 35 milyon m2 mantolama sistemi ile bugüne kadar 3,65 milyar m3 doğalgaz tasarrufu sağlandı. Uluslararası enerji piyasasında doğalgazın bin m3 fiyatının yaklaşık 400 USD olduğu baz alındığında, bugüne kadar sağlanan doğalgaz tasarrufunun bugünkü değeri yaklaşık 1,5 milyar USD.  Diğer taraftan, ülkemizde yapım aşamasında olan 2 nükleer santralde, 1 yılda üretilmesi planlanan enerjinin %23’ü yalıtım sayesinde bugüne kadar tasarruf edildi.

Isı yalıtımı yaptırmanın en önemli faydalarından birisi de çevreyi korumaktır. Bilindiği üzere ısnmada kullandığımız doğalgaz, kömür, odun, fuel oil gibi yakıtlar yandığında sera gazı etkisi yaratan ve küresel ısınmaya yol açan CO2 gazı ortaya çıkmaktadır. Mardav Yalıtım’ın bugüne kadar satışını gerçekleştirdiği ve uygulanmış 35 milyon m2 dış cephe ısı yalıtımı sayesinde, günümüze kadar yaklaşık 8,8 milyon ton CO2 salınımını engellenmiş oldu. Yetişkin bir orman ağacının saatte yaklaşık 2,3 kg CO2’i yok ettiğini göz önüne aldığımızda, bugüne kadar engellenen CO2’i sadece 1 yılda tüketmek için yaklaşık 870.000 yetişkin ağaçtan oluşan bir orman gerekmektedir.

Günümüzde yaklaşık 2 milyon kişi, Mardav’ın sektöre sunduğu dış cephe yalıtımı sistemleri ile uygulaması yapılmış evlerinde yaz ve kış aylarında konforlu ve sağlıklı bir hayat sürdürmektedir.

 

 

logo

 

Translate »