Home Haberler MORDAĞ İMZALI TASARIMLARA, DESIGN TURKEY 2014’TE 3 FARKLI KATEGORİDEN 4 ADET “İYİ...

   Endüstriyel Tasarımcı Mete Mordağ, Türkiye’nin en önemli tasarım ödülleri olarak kabul edilen Design Turkey 2ık014’ten Regatta, Innovasub ve Kartonworks markaları için tasarladığı Storexy, Pente, Divephone ve Meke ürünleri ile 3 farklı kategoriden 4 adet ödül kazandı.

Bu sene 35 4 tasarımın değerlendirildiği Design Turkey 2014 ödül
töreninde 4 ödül birden kazanan ve Turquality programının endüstriyel tasarım alanında yetkilendirilmiş danışmanlık firmalarından olan Mordag Design, sunduğu hizmetlerin inovasyon odaklı tasarım anlayışı ve mühendislik alt yapısı sayesinde bugüne kadar müşterilerine çok sayıda patentli ürün ve fikir kazandırmasıyla tanınıyor.

İsmini Türkiye’nin çöl olarak kabul edilen tek arazisinden alan Meke aydınlatma ünitesi, estetiğin ve mühendisliğin hafif, güçlü ve zarif bir bileşimini sunuyor. Türkiye’de ilk kez mukavvadan tasarlanan ve seri üretilen Kartonworks – Meke, %100 geri dönüşümlü olmasıyla çevreye değer veren tasarımın iyi bir örneğini oluşturuyor.

jhYazılım ve tasarımı ile dalış dünyasına bir ilki sunan Innovasub – Divephone, iTunes veya Google Play üzerinden indirilen basit bir aplikasyon sayesinde cep telefonlarını piyasadaki en gelişmiş dalış bilgisayarlarının çok daha ötesinde bir dalış bilgisayarına dönüştürüyor. Divephone, 80 metreye kadar dayanıklı gövdesi, çoklu algoritmalı yazılımının mümkün kıldığı üst düzey dekompresyon (vurgun) güvenliği ve dalış sırasında sınırsız kayıt tutma özelliğinin yanı sıra Facebook, Twitter gibi sosyal medya araçlarıyla da uyum gösteriyor.

Mordağ’ın tutarlılıkla kullanmaya devam ettiği akıcı çizgileri ile Regatta markası, gölgej sistemleri sektörüne Pente ve Storexy ürünleriyle pratik ve inovatif çözümler sunuyor. Kesintisiz tasarımı ve kaslı detayları ile güvenli bir duruşa sahip Pente, dış mekânlarda gölge alanı yaratırken güneşin geliş açısına göre ayarlanma özelliğine sahip. Storexy ise rüzgar ve güneş sensörü, uzaktan kumandası ve kontrol paneli ile güneş ışığını ve ısısını dışarıda cama temas etmeden keserek iç mekânın serin ve gölgede kalmasını sağlıyor.

Mete Mordağ Design Turkey 2014 kapsamında aldığı ödüllerle ilgili olarak, “Endüstriyel tasarımın, sadece estetik, butik veya moda ürünler sunan bir uzmanlık alanı olmadığı; etrafımızdaki problemlere akılcı çözümler üretme sanatı olduğunun her fırsatta altını çizmeye çalışıyorum. Geçtiğimiz senelerde kusursuz üretilmiş olması şartı ile estetik anlamda fark yaratmış ürünler rahatlıkla ödül alıyordu. Biz de bu anlamda bu sene buraya men az 6-7 ödül bekliyorduk ki ödül alan 4 projemizin hepsi sadece estetik değil inovatif anlamda da fark yaratmış çalışmalardı. Bu anlamda yenilikçi bakış açısının endüstriyel tasarımın olmazsa olmazları arasına girmiş olduğunu görmek son derece motive ediciydi.“ dedi.

 

Translate »