Home Haberler Pakpen, Tüm Materyalleri Geri Dönüştürülebilir Plastikten Kapı Üretti  

Pakpen Kalite ve Ar-Ge Müdürü Serhat Çiftçi, “Yaptığımız yeni yatırımla kompozit kapı üretiminde organik fiber katkılı plastikleri kullanmaya başladık. Bu sayede Türkiye’de ilk defa, tüm materyalleri geri dönüştürülebilir plastikten kapı ürettik” dedi.

Pakpen Ar-Ge ve Kalite Müdürü Serhat Çiftçi, yaptıkları Ar-Ge çalışmaları neticesinde, kompozit kapı üretiminde organik fiber katkılı plastikleri kullanmaya başladıklarını, bu sayede Türkiye’de ilk defa, tüm materyalleri geri dönüştürülebilir plastikten oluşan kapı ürettiklerini söyledi. Kapı üretiminde yaygın olarak kullanılan kağıt dolgu ve ahşap parçaları geri dönüştürülebilir plastikten üretmeye başladıklarını kaydeden Çiftçi, yeni ürünleriyle, Pakpen’in çevre duyarlılığı doğrultusunda ormanların korunmasına katkı sağlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Pakpen olarak, İSO 500 Listesi’nde 203’üncü sırada yer aldıklarını hatırlatan Çiftçi, bu başarıda, şirket olarak Ar-Ge’ye, kaliteye ve yeni ürüne verdikleri önemin payının büyük olduğunu söyledi. Çiftçi, özellikle son iki yıl içinde gerçekleştirdikleri en büyük yeniliklerden birinin, Pakboard markasıyla piyasaya sundukları polistren ısı yalıtım levhaları olduğunu kaydetti. Buna göre, yaptıkları Ar-Ge çalışması ile Türkiye’de ilk defa ozon tabakasına zararlı olan HFC gazlarını içermeyen ekstrüde polistren köpük (XPS) üretimi gerçekleştirdiklerini vurgulayan Çiftçi, şöyle devam etti: “Çevre dostu ürünümüz XPS’in üretimini başarıyla gerçekleştirerek piyasa sunduk. Bununla beraber, gıda işletmelerinin duvar ve tavan kaplamalarında kullanılmak üzere, PVC’den üretilen hijyen panellerini geliştirdik.”

“Yaptığımız yeni yatırımla, kompozit kapı üretiminde organik fiber katkılı plastikleri kullanmaya başladık. Bu sayede piyasada ilk defa, tüm materyalleri geri dönüştürülebilir plastikten bir kapı üretmeyi başardık” ifadesini kullandı. Yeni ürünleri hakkında bilgi veren Çiftçi şöyle konuştu: “Kompozit kapıların üretiminde kağıt dolgular, ahşap ve mdf kullanılıyor. Bizim ürettiğimiz kompozit kapıda ise, kullanılan tüm materyaller, geri dönüştürülebilir plastikten oluşuyor. Yani bina ömrü tamamlandığında bu kapılar sökülüp, içinde kullanılan PVC plaka, XPS, bio fiber kasa ve seren gibi materyaller, ayrı bir işlemden geçirilerek tekrar ürün haline getirilebiliyor.”

Yaptıkları Ar-Ge çalışmalarıyla, inşaat malzemeleri sektörüne çevre dostu ve uzun ömürlü ürünler kazandırdıklarını belirten Çiftçi, “Örneğin geliştirdiğimiz çevre dostu XPS ürünleri, sektördeki diğer üretici firmalara da örnek teşkil etti. Çalışmalarımız sektörde bu alana hız verilmesine, HFC gazlarının yalıtım sektöründeki kullanımının azalmasına önayak oldu” dedi. Yeni ürünleri organik fiber katkılı plastik kapıların ise, sektörde sıkça kullanılan ahşap malzemelere gerçek bir alternatif olduğunu vurgulayan Çiftçi, şöyle konuştu: “İmza attığımız bu gelişmeyle, kapı sektöründe ahşap kullanımının azalmasına ve ülkemiz ormanlarının korunmasına katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Ayrıca tüm bu yenilikçi ürünler ve Ar-Ge çalışmaları, Pakpen’in sektördeki rekabet gücünün artmasına ve müşterilerimize daha kaliteli ve ucuz ürünleri sunabilmemize katkı sağlıyor.”

Bugün Avrupa’da eskiyen binalardan toplanılan PVC kapı ve pencerelerin geri dönüştürülerek sektörde yeniden hammadde olarak kullanıldığına dikkat çeken Çiftçi, Pakpen olarak doğanın korunması ve çevre dostu ürünler konusunda yürüttükleri Ar-Ge çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

indir

Translate »