Home Haberler Patiköy Gönüllüleri Dostlarımız İçin Sesleniyor…

Bir sokak köpeği için 13 yıl yaşamak kolay değildir sokaklarda. Çınar ve sokaktaki 2 arkadaşı Ataşehir/İlkadım Sitesi’nde yıllardır site sakinleri tarafından  taşlanmalarına, sürekli kovalanmalarına, yuvalarının yıkılmasına, bizim kıyıya köşeye koyduğumuz kuru mamalar site sakinleri ta20150729_102922rafından yol ortalarına dökülmesine, belediyeye şikayet edilmelerine rağmen yaşamayı başarabilmişlerdi.

 

Ta ki iki ay öncesine kadar. 2 ay önce Çınar’ı İstanbul’un göbeğinde Ataşehir’de tüfekle vurdular. Onu sitenin ortasında öylece yatarken bulmuştuk. Yaşlılıktan dolayı olabileceğini düşünüp son zamanlarını huzur içinde geçirsin diye bir pansiyona yerleştirdik. Fakat hiç yemek yemeyip su içmeyince kliniğe götürdük çekilen röntgen sonucu tüfekle vurulduğunu öğrendik, vücudunda onlarca saçma vardı.

 

Çınar ömrünün son zamanlarında felç kaldı. Artık yürüyemiyor, yemek yiyemiyor, su bile içemiyordu, çok ağrısı vardı. Kötülere inat bir yola çıktık, onu ömrünün son zamanlarında en güzel şekilde yaşatacaktık. Her gün defalarca altını temizledik, evde tedavisini yaptık, ellerimizle yedirdik, enjektörle su içirdik, denizde yüzdürdük, egzersiz yaptırdık. Yaşadığı zorlu 13 yılın ardından sevgiyle, ilgiyle aynı zamanda dayanılmaz acılarla geçen 2 ay yaşadı. Fakat daha fazla dayanamadı ve Çınar öldü. Çınar’ın katilleri hala aramızda, bugün ona yapan yarın başka masum bir cana çevirecek tetiği, belki de sıra sizin çocuklarınızdadır.

 

O yüzden sessiz kalmayın, tepkinizi gösterin katiller aramızda…

Translate »