Home Haberler Pecha Kucha’da Herşey 400 Saniyeye Sıkıştırılacak

Arkitera Mimarlık Merkezi’nin mimarlık alanında her yıl düzenlediği en büyük etkinlik olan ARKIMEET bu sene, VitrA öncü sponsorluğunda 19-20 Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul’da, Four Seasons Bosphorus’ta “Ya Sonra?” temasıyla yapılacak.

ARKIMEET 2014’ün en dikkat keyifli etkinliklerinden biri geçen sene olduğu gibi bu sene de “Pecha Kucha Night” olacak.

Her bir slaytın 20 saniyede anevzat_sayinnlatılmaya çalışıldığı, toplam 400 saniyede 20 slaytlık bir sunum tekniği olan Pecha Kucha, ARKIMEET’te gelenekselleştirilmek istenen etkinliklerden biri. Bu hızlı sunum temposu konuşmacıların konuyu net biçimde ele almasını sağlarken bir yandan da onları hayli zorluyor.

Gazetecilerden Müzisyenlere Farklı Disiplinler Kentlerzgurmumcuin Geleceğini Pecha Kucha’da Tartışacak
Bu yıl kentlerin, mimarlığın ve tasarımın geleceğini tartışmak amacıyla “Ya Sonra?/What’s Next?” temasıyla yapılacak olan ARKIMEET’in en keyifli etkinliği Pecha Kucha Night yine alanında birbirinden iyi isimleri ağırlayacak.

Mizah dergisi Penguen’deki “Her şey olur” köşesinde kent sorunlarını eğlenceli biçimde çizimlerine yansıtan karikatürist Cem Dinlenmiş, ülke gündemine dair kaleme aldığı eleştirel yazılarıyla tanınan köşe yazarı Özgür Mumcu, ele aldığı haberlerle kent sorunlarını ülke gündeminin parçası yapan gazeteci Elif İnce, sadece yaptığı şarkılarla değil Bir gün Gazetesi’nde kaleme aldığı köşe yazılarıyla da takip edilen müzisyen Harun Tekin, uluslararası alanda başarılarıyla tanınan Derin Design’ın ürün tasarımcısı iç mimar Derin Sarıyer ve Türkiye’nin başarılı mimarları Nevzat Sayın, Sedat Bayrak ve Hakan Evkaya’nın yer aldığı 8 kişilik konuşmacı kadrosu farklı disiplinlerden bakış açılarıyla kentlerin geleceğini izleyicilerle paylaşacak.

Translate »