Home Tedarikçiler bilim & teknoloji Platin Bilişim ile Kurumsal Verileriniz Güven Altında

Platin Bilişim Teknolojileri tarafından kurulum ve teknik desteği verilen Symantec Netbackup çözümü, hızlı kurulum, canlı yedekleme, farklı platform desteği ve tekilleştirme özellikleriyle ile iş akışlarınızda fark yaratırken,  kesintisiz hizmet imkânı sunuyor.

İnternet teknolojilerindeki gelişmeler, akıllı cihaz sayısındaki artış ve Nesnelerin İnterneti (Internet of Things – IoT) kavramının ortaya çıkışıyla birlikte, kurumsal dünyada yedeklenen ve kullanılan veri miktarında inanılmaz bir artış yaşandı. Bu ortamda, büyük veri (big data) yedekleme ve analiz çözümleri, şirketlerin hem son derece kıymetli kaynaklarını etkin bir biçimde kullanabilmesi hem de rekabette bir adım öne çıkabilmesi için giderek artan bir öneme sahip oldu. Günümüzde başta finans ve telekom sektörü olmak üzere, gıda sektöründen otomotiv sektörüne, perakende mağazacılıktan toplu üretim hatlarına dek pek çok sektör veri yedekleme ve analiz çözümlerine ihtiyaç duyuyor. 2001 yılında kurulan ve veri yedekleme, sanallaştırma, veri güvenliği ve iş sürekliliği konularında hizmet veren Platin Bilişim ise uzman ekibiyle ve sunduğu çözümlerle kurumsal şirketlere büyük faydalar sağlıyor.

Symantec Netbackup ile hızlı ve etkin bir kurumsal veri yedekleme mümkün!

Platin Bilişim, kurumsal veri yedekleme çözümleri konusunda pek çok farklı çözüm sunmakla birlikte, yedekleme servislerinde müşterilerine konumlandırdığı ana ürünlerden birisi “Veritas Netbackup” olarak öne çıkıyor. Özellikle “tekilleştirme” sayesinde, diske verimli bir şekilde yedekleme yapılabildiği için fark yaratan Netbackup yedekleme teknolojileri, tekilleştirme işlemini “Client Deduplication” ile kaynakta veya “Target Deduplication” ile yedekleme sunucusunun üzerinde yapabiliyor. Netbackup’ın bir diğer önemli farkıysa; Windows, Linux, UNIX gibi işletim sistemleri; Exchange, Lotus Domino gibi mesajlaşma istemleri; SQL, Oracle, Sybase, Informix gibi veri tabanları açık ve kullanımda iken yedekleme sağlayabilmesi. Böylece yedekleme için herhangi bir iş gücü kaybı söz konusu olmuyor.

Platin Bilişim hem kurulum hem destek servisinde fark yaratıyor

Son dönemde başta finans sektörü olmak üzere kurumsal firmalarda yedekleme çözümlerine yönelik talebin arttığına ve başarılı projeler gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Platin Bilişim Satış Direktörü Pınar Bamyacı konu hakkında şu ifadeleri kullanıyor: “Sunucu tarafında sanallaştırılmış ortamların yaygınlığının artması yedekleme sistemlerinin sanal ortamları da kapsaması gerekliliğini ortaya çıkardığından günümüzde birçok yazılım firması sanal ortamlar ile entegre çalışabilir hale gelmiştir. Bu bağlamda VMware ve HyperV gibi sanallaştıma sistemleri IT dünyasına yeni ufuklar açmıştır. Ancak veri koruma yönünden uzman çözümlere ihtiyaç duymaktadır.

Bizim Platin Bilişim uzmanlığında kurulumunu gerçekleştirdiğimiz ve kurulum sonrası kesintisiz destek sunduğumuz Netbackup yedekleme teknolojileri, özellikle “tekilleştirme” sayesinde, diske verimli bir şekilde yedekleme yapılabildiği için evrimleşmiştir. Tekilleştirme işlemi “Client Deduplication” ile kaynakta veya “Target Deduplication” ile yedekleme sunucusunun üzerinde yapılabilmektedir.

Ayrıca Netbackup’ın en yeni sürümü yani NetBackup 7.6.1.1 versiyonu ile VMware sunucularında hem SAN üzerinden hemde network üzerinden accelerator yedeği alınabilmektedir. Yine bu sürümdeki VMware Instant Recovery özelliği sayesinde VMware sunucu restore edilmeden VCenter üzerinde çalışabilir duruma getirilmekte, MSDP (Media Server Deduplication Pool) yapısındaki değişikliklerle birlikte, 3 kat hızlı backup ve restore öngörülmektedir. SLP dediğimiz datanın birden çok kopyasını tutmamıza olanak sağlayan politika yapısındaki yenilik sayesindeyse istenilen zaman aralığında ( SLP Windows Özelliği ) backup kopyalarının çıkışı sağlanmaktadır. Yine son güncelleme ile Oracle politikaları için NetBackup Konsolunda ek bir alan oluşturulmuştur.

Kısacası, Symantec Netbackup çözümü, kurumsal yedekleme konusunda çığır açan yeniliklere sahip ve hızlı konuşlandırma ile kurulum kaynaklı sorunları da ortadan kaldıran bir çözüm. Biz de uzman kadromuzla ve farklı müşteri ihtiyaçlarına uygun implementasyonlarla, müşterilerinin yaptıkları yatırımların hızlı geri dönüşünü sağlıyoruz. Ayrıca sunduğumuz kesintisiz destek hizmetiyle birlikte implemantasyon sonrası servislerde de fark yaratıyoruz.”platinbilisimlogo

 

 

Translate »