Home Haberler Röportajlar Cms Makine Satış ve Pazarlama Müdürü: Taylan SÜNBÜL

En büyük dileğimiz ve beklentim; yeni yılda ülkemizin ferah bir ortama kavuşması bu ülkede emek veren bütün insanların ve firmaların hak ettiği sonuçlara ulaşmasıdır. Herkes mutlu ve huzurlu bir yıl geçirmelerini temenni ederim.

 

  • Firmanızı ve kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Düz ve Lamine Cam Kesim Makineleri ve Hatlarının, Isıcam Presleme Hatları ve Yıkama Makinelerinin, Isıcam Macunlama Makinelerinin, Çıta Hazırlama Makinelerinin, Cam İşleme Makinelerinin, Lamine Cam Üretim Hatlarının, Düz ve Bombeli Cam Temperleme Fırınlarının; tasarım, üretim, satış ve teknik destek faaliyetlerini yürüten CMS Makine San. Ve Tic. A.Ş, 1995 yılından beri sektöre hizmet veriyor. Konusunda Türkiye’de uzman ve lider olan CMS Cam Makineleri bugün üretiminin yüzde 80’ini ihraç eden alternatif bir dünya markası olma özelliği taşıyor. 120’den fazla ülkede 10 binden fazla CMS Cam Makinesi binden fazla müşteriye otomasyon sağlıyor. CMS Makinenin bugün 30 çeşit ana ürün ve bu ürünlerden farklı müşterilerin farklı taleplerini karşılayacak şekilde üretilen 192 makine çeşidi bulunmaktadır ve ürün gamımızı bu büyüklükte bir çeşitliliğe getirmemiz; tüm müşterilere aynı ürünleri satmak değil farklı müşterilerin farklı ihtiyaçlarına çözüm oluşturma yaklaşımımızın bir sonucundan doğmaktadır. Yani müşterilerimize hazırı dayatma veya bir klasik satıcı gibi değil, bir çözümcü, bir yardımcı veya bir teknoloji ortağı gibi davranma eğilimimizden kaynaklanmaktadır.

 

  • Bir yılı daha bitirdik. Kıyaslanacak olursa, son on yılın en zor ve belirsizliklerle dolu yılıydı? Sizin için 2016 yılı nasıl geçti, yorumlar mısınız?

 

2016 yılı ülkemiz adına çok zorlayıcı şartlar altında geçmiştir. Yaşanan siyasi olaylar ve diğer belirsizlikler ister istemez bütün üretici firmaları pazarda etkilemiş oldu. CMS Makine olarak iç Pazar dışında da hakim olduğumuz pazarlarda yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde 2016 yılı CMS Makinenin çalışma metotlarında çok fazla farklılıklara yol açmamıştır. 2016 yılı CMS Makine için daha çok yurtdışı satışı ve Ar-Ge çalışmalarının daha fazla yapılıp hem yılsonu hedeflerinin tamamlandığı hem de yeni ürünlerin cam sektörüne kazandırılması ile geçen bir yıl olmuştur.

 

  • Yeni bir yıl her zaman yeni umutlarla karşılanır. Sizin yeni yıldan beklentileriniz nedir?

 

En büyük dileğimiz ve beklentim; yeni yılda ülkemizin ferah bir ortama kavuşması bu ülkede emek veren bütün insanların ve firmaların hak ettiği sonuçlara ulaşmasıdır. Herkes mutlu ve huzurlu bir yıl geçirmelerini temenni ederim.

  •  Yeni yılda bitecek olan yatırımlarınız ya da ürünleriniz var mı? Varsa açıklar mısınız? Yoksa başlıca sebeplerini açıklar mısınız?

Aslında neredeyse ürünlerimizin tamamında sektöre bir yenilik getirmiş durumdayız. 2017 yılı için yeni ürünlerimizi daha fazla pazarda tanıtmak ürün kullanımlarını yaygınlaştırmak adına çalışmalarımız devam edecektir. Bunlardan ilki olarak hali hazırda Türkiye’de tek yerli üretici olarak üretimini yapmış olduğumuz Düz ve Bombeli Cam Temper Fırınları ve Konveksiyonel model fırınlarımızın çeşitliliğini arttırmayı planlıyoruz. Diğer çalışmalarımız ise cam işleme proseslerine yönelik 2016 yılında geliştirdiğimiz ve yüksek talep gören CNC cam işleme makineleri ve yardımcı makinelerine yeni özellikler katmak olacaktır.

 

  • Son olarak okuyucularımız için söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Müşterilerimiz, çalışanlarımız ve ülkemiz için değer üreten başarılı bir şirket olma vizyonu ile hareket eden firmamız, hizmet sunduğu cam makine üretimi konusunda sektör liderliğini sürdürmeye devam ettirmekle birlikte sektörün ihtiyacı olan otomasyona yönelik makine üretimine devam ettirme gayesinde olacaktır. 2017 yılı’nın herkesin istediği bir yıl olması dileklerimiz ile birlikte teşekkürlerimizi sunarım.

 

Translate »