Home Haberler Röportajlar Kaban Makine Yönetim Kurulu Başkanı: Salim Kaban

Alüminyum profil işleyen tesislerin ihtiyacı olan bazı makinelerin de tamamlanmasıyla Kaban Makina PVC profil işleme makinelerinde olduğu gibi iddialı bir şekilde Alüminyum kapı-pencere ve dış cephe sektöründe de liderliğini sürdürdü.

 

  • Firmanızı ve kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Kaban Makina olarak 1986 yılında başlamış olduğumuz yolculuğumuzda bu yıl 30. yılı tamamlamış bulunuyoruz. Sizlerle birlikte geçirmiş olduğumuz bu çeyrek asırdan fazla sürede, sektörde geldiğimiz konumumuzun haklı gururunu yine sizlerle paylaşmak bizleri oldukça mutlu etmektedir. 5 bin adetlik yıllık üretim kapasitemiz ve yapacağımız yeni yatırımlarla birlikte yıllık üretim kapasitemizi 9 bin adetin üzerine çıkarmayı hedeflemekteyiz. Bugün Kaban Makina olarak Türkiye’de pazar lideri olurken dünyada da ilk 5 büyük firmadan biri haline gelmiş bulunmaktayız. Bu kulvarda bizlerle beraber aynı yarışta olan birçok yerli ve yabancı firmayı geride bırakmış bulunmak, bizleri gururlandırırken, takip edilen, örnek alınan bir firma olarak da sorumluluklarımızın daha da arttığının ve müşterilerimizin bizlerden beklentilerinin de yükseldiğinin bilincindeyiz.

 

  • Günümüzde makinalar, mekanik, elektronik ve yazılımın birlikte kullanıldığı birer robota dönüşmüş durumda. Bu konudaki başarılarınızı sizin makinalarınız bağlamında anlatır mısınız?

Türkiye alüminyum ile yaklaşık 70 yıl önce tanıştı. Yazılım ile tanışması daha uzun sürdü. Bu da çok kısa bir döneme tekabül ediyor. Tüm mesele teknolojiyi üretebilmekte. Türkiye ise maalesef teknoloji üretiminde zayıf bir ülke. Biz Kaban Makina olarak Türkiye’de bunu başardık. Teknolojik, yenilikçi ve geleceği görebilen bir mantıkla sektördeki ivmemizi giderek arttırmayı hedeflemekteyiz. Ürünlerimizi kaliteden taviz vermeden tasarlıyoruz. Sürekli müşterilerimizden gelen talepler ve pazarın ihtiyaçları doğrultusunda birçok yenilikçi ürün tasarımı yaparak piyasaya sunuyoruz. Yıllık giderlerimizin %5-6’lık bir kısmı Ar-Ge giderlerinden oluşmaktadır.

 

  • Makinalarınızda kullanılan teknolojiyi kendi imkânlarınızla mı uyguluyorsunuz, yoksa dışarıdan destek alarak mı uyguluyorsunuz? Bu konuda detaylı bilgi verir misiniz?

Ürünlerimizi kaliteden taviz vermeden tasarlıyoruz. Sürekli müşterilerimizden gelen talepler ve pazarın ihtiyaçları doğrultusunda birçok yenilikçi ürün tasarımı yaparak piyasaya sunuyoruz. Yıllık giderlerimizin %5-6’lık bir kısmı Ar-Ge giderlerinden oluşmaktadır. Önümüzdeki süreçte Avrupa ve dünya pazarında daha önceden belirlediğimiz hedefler doğrultusunda, 2020 yılına kadar PVC Ve Alüminyum Doğrama Makinaları üretiminde dünyadaki en büyük 3 firma arasında yer almayı hedeflemekteyiz.

 

  • Son yıllarda ülkemizin makina üretiminde gösterdiği başarı ortada. Bu konudaki yorumunuz, kendi ürünlerinizi de kıyaslarsak nasıl olur?

Son yıllarda alüminyum sektöründeki gelişim göz önüne alınarak 2016 yılının özellikle ilk üç aylık döneminde yeni innovativ ürünlerle piyasaya çıktık. Özellikle Alüminyum pazarının ihtiyacı olan yüksek verimlilik değerlerine sahip işleme merkezimiz dünya pazarında büyük beğeni kazandı. Alüminyum profil işleyen tesislerin ihtiyacı olan bazı makinelerin de tamamlanmasıyla Kaban Makina PVC profil işleme makinelerinde olduğu gibi iddialı bir şekilde Alüminyum kapı-pencere ve dış cephe sektöründe de liderliğini sürdürdü. Bulunduğumuz konumu daha da ilerilere taşımak ve firmamızın dünya pazarında da yerini üst sıralara çıkarmak üzere pazarlama faaliyetlerimizi daha da yoğunlaştırıyoruz. Dünyada ki önemli pazarlar da yerel satış ve servis organizasyonlarımızı kurmaya devam ederken, farklı ülkelerde üretim, lojistik ve depo yatırım projelerimizi de oluşturmaktayız.

 

  • Son olarak okuyucularımız için söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Birlikte nice başarı hikâyeleriyle dolu yıllar geçirmek dileğiyle, geçtiğimiz 30 yılda bizlere göstermiş olduğunuz güven ve destek için teşekkür ederiz.

 

Translate »