Home Haberler Röportajlar Liva Makine Yetkililerinden Tahir Tuncay ile Röportaj…

“Kaliteyi Sürekli Hale Getirmenin Temel Yolu Kurumsallaşmaktır”

Müşteri memnuniyeti, temelinde aldıkları makine seçimi ve servis sonrası hizmetlerle doğrudan bağlantılıdır. Doğru makine seçimi, üretim kapasitesi açısından, makinelerin servisi ise üretimin sürekliliği açışından en önemli memnuniyet ibreleridir. Biz, üretimimizi bu referanslarla gerçekleştirerek kalitemizi de artırma hedefindeyiz.


 

Piyasaya sunduğunuz ürünler hakkında bilgi verir misiniz?

Liva Cam Makine, başta cam kesim makineleri olmak üzere, cam yıkama makineleri, cam yıkama ve presleme makineleri, cam macunlama makineleri, ısıcam profili hazılama makineleri ve yardımcı makinelerden oluşan, ısı yalıtımlı cam imalat makineleri üretmektedir.

Cam makinelerinin sektördeki yeri ve öneminden bahseder misiniz?

Cam ürünü; paslanmaz, su geçirmez ve saydam madde olduğundan dolayı çok çeşitli yerlerde kullanılabiliyor. Otomotiv, inşaat, sağlık ve teknoloji de kullanıldığı gibi, üretimini yaptığımız makineler, ısıcam üretim makineleri, binalarda kullanılan camların hazırlanmasında da kullanılıyor. Yani günümüzde, hemen hemen her yerde rastlıyoruz.

Gelişerek, değişim içerisinde olan inşaat sektöründe, camın yeri ve önemi giderek artmaktadır. Oluşan talep, küresel rekabet, nitelikli ısı yalıtımlı cam talebini doğurmaktadır. Bu talebe rekabet içerisinde cevap verebilmek, ancak makineleşerek oluşabilir.

Ürünlerinizi ihraç ediyor musunuz? Ediyorsanız hangi kanallar üzerinden ve ne düzeyde ihracatınız bulunmaktadır?

Firmamız, ihracat oranının artırmanın yaratacağı katma değer bilinciyle, yurt içi pazarına cevap vermenin yanında, Rusya, İran, Romanya, Cezayir, Arabistan, Bulgaristan başta olmak üzere, 20 den fazla ülkeye makine satarak, ihracat payını her geçen yıl artırmaktadır.

Hangi ürünlerinize yurt dışından daha fazla ilgi var ve neden?

Hemen hemen ürettiğimiz tüm ürünlere yurt dışı pazarından fazlaca talep bulunuyor. Ancak, her ülkenin gelişmişlik düzeyine göre talepleri değişmektedir.

Sektörünüz ile ilgili teknolojik gelişmeleri nasıl ve hangi kanallardan takip ediyorsunuz?

Firmamız, hem katılımcı, hem de ziyaretçi olarak dünyadaki önemli fuarları takip etmektedir. Bu sayede, sektördeki pazar hareketlerini gözlemlemenin yanında teknolojik gelişmeleri de takip ediyoruz.

Teknolojinin gelişimiyle birlikte, cam ve makine sektörü, eskiye göre ne düzeydedir?

Diğer sektörlerde olduğu gibi, cam makineleri sektörü Türkiye’ de gelişim içerisindedir. Özellikle, her sene Mart ayında düzenlenen Tüyap cam fuarlarında, bu gelişme düzeyi gözlemlenebilir.

Kaliteyi sürekli hale getirmenin sizce püf noktaları nelerdir?

Kaliteyi sürekli hale getirmenin temel yolu kurumsallaşmaktır. Kurumsallaşmanın getirmiş olduğu standartları yerine getirip, bunu işletmektir.

Liva Cam Makine; üretimi, satışı ve sonrası servis hizmetini bu doğrultuda gerçekleştirmektedir.

 

Ürünlerinizle ilgili müşteri memnuniyetini ne şekilde karşılıyorsunuz?

Müşteri memnuniyeti, temelinde aldıkları makine seçimi ve servis sonrası hizmetlerle doğrudan bağlantılıdır. Doğru makine seçimi, üretim kapasitesi açısından, makinelerin servisi ise üretimin sürekliliği açışından en önemli memnuniyet ibreleridir.

Biz, üretimimizi bu referanslarla gerçekleştirerek, kalitemizi de artırma hedefindeyiz.

 

Son olarak, okuyucularımıza iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?

Dergi okurları ve tüm sektör arkadaşlarımıza işlerinde başarılar dileriz.

 

Liva Machinery Competent Tahir Tuncay

In our interview with Liva Machinery Competent Tahir Tuncay, he indicated that customer satisfaction depends on machinery choice and services. He also stated that right machinery choice, for the production capacity, and machinery service, for the continuity of the production, are the most important satisfacation requirements. 

Logo

 

Translate »