Home Haberler Röportajlar Makrowin Firma Yetkililerinden Ogün Evrenkaya İle Röportaj…

Okuyuculara iletmek istediğimiz en önemli unsur, her zaman kaliteyi aramalarıdır. Bir sistemi satın alırken kalitenin odak noktası olması, o sistemin kullanım aşamasında hem rahatlık hem de mutluluk getirecektir. Seçilecek ürünün düşük maliyetli olması demek, aldığınız ürünün o anki kârına sebep olacak fakat kullanmaya başladıkça yaşanacak kaçınılmaz olumsuzluklar ile hep eksiye düşeceklerdir. Satın alınacak ürün ve hizmetin de mutlaka araştırılarak altyapısı iyi ve duayen firmalarla çalışmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isterim.

  “Ucuz mal alacak kadar zengin değilim.”

 

 Piyasaya sunduğunuz ürünler hakkında bilgi verir misiniz?

 Makrowin Cam Balkon, kış bahçesi ve gölgelendirme sistemleri olarak piyasaya birçok yenilikçi sistemler sunmaktadır. Gölgelendirme sistemlerinde rolling roof (alüminyum tavan), cam tavan, branda sistemleri, garaj ve havuz kapama sistemleri ile müşterilerimize çeşitli ve kaliteli ürün sunmaktayız. Katlamalı sistemlerde ise katlanır cam balkon, sürme sistemleri ve kelebek sistemler ile bu ürünlerin ısıcamlı modelleri de ürün gamımızda yer almaktadır. Yeni Ar-Ge çalışmalarımız ve müşterilerimizin geri bildirimlerinden yapılan çıkarımlarla, geliştirilen hareketli küpeşte ile piyasaya yepyeni bir soluk getirmemizin de haklı gururunu yaşıyoruz. Müşterilerimize sunduğumuz bu ürünlerin yanı sıra estetiğe hitap eden aksesuar çeşitliliğimizle de görsel olarak uygulamalarımıza farklı bir hava katıyoruz. Örnek vermek gerekirse, zip perde sistemi, makro car (garaj kapatma), açma kapama aksesuarları, desenli cam seçenekleri, gövde rengi seçeneklerimizle de ürünlerimizin kişiye özel tasarımlarını geliştiriyoruz.

Son zamanlarda en çok tercih edilen cam balkon tasarımlarınızdan bahseder misiniz?

Son zamanlarda sigara yasaklarından dolayı en çok tercih edilen ürünümüz hareketli küpeşte modelimiz olmaktadır. Bu ürünümüz kafe ve restoranlarda daha çok tercih edilmekte. Ayrıca yazlık ikametlerde de bu ürünümüze rağbet gösteriliyor. Apartman dairelerinde bile görüntüyü bozmaması açısından katlanır cam modellerimiz, hem kullanım kolaylığı, hem temizlik kolaylığı hem de görüntünün güzel olması sebebiyle tercih ediliyor. Günümüzde her ailenin yapmak istediği ısı tasarrufunu da bu ürünlerimiz optimum derecede sağlamaktadır. Isıcamlı cam balkon kapama sistemlerimizde bu avantajı da müşterilerimize sunmaktayız.

Cam balkonun sağladığı avantajlar nelerdir?

Cam balkon ferah bir oturma sağlaması sebebiyle en çok tercih edilen ürünlerimizden olmaktadır. Yazın camların tamamen katlanması sebebiyle ortamda serinlik sağlamakta, kışın da yağmur ve soğuk geçirmemesi sebebiyle de branda gibi diğer ürünlere göre mekânı daha homojen havayla rahat oturulabilir hale getiriyor. Kafe ve restoranlarda tercih edilmesinin başlıca sebebi ise katlanır sistemli ve rahat kullanımlı cam sistemleri bulunan mekânların insanlar tarafından çekici olarak algılanmasını sağlamaktadır. Zengin ve avangart görünüm sağlamak isteyen mekân sahipleri ise kesinlikle bu ürünlerimizi çokça tercih etmektedir.

Cam balkonun gün geçtikçe daha çok tercih edilmesinin sebepleri nelerdir?

Cam balkonun günümüzde her türlü mekân için tercih edilmesinin başlıca sebebi; diğer muadil ürünlere kıyasla ortamı güvenli hale sokması, temizliğinin son derece rahat ve kolay olmasıdır. Cam balkon sistemlerimiz istenildiğinde sanki hiç cam yokmuşçasına oturum sağlamakta ve aynı zamanda uygulandığı binanın dış görüntüsünü bozmadan çok daha hoş bir görüntü vermektedir. Ayrıca camların arasında herhangi bir direk olmaması da dekorasyon açısından müşterilerimize büyük avantaj sağlamaktadır. Günümüzde konutların olduğu gibi ticari mekânların da giysisi olarak ilk sırada yer almaktadır. Öncü mekânların bu sistemleri tercih etmesi, giderek talebin daha da artmasına olumlu yönde etki etmektedir.

Sektördeki diğer firmalardan farklı olarak yaptığınız çalışmalardan bahseder misiniz?

Daha önce de bahsettiğimiz gibi sektördeki diğer firmalardan bizi ayıran en baş özelliğimiz kalitemiz ve yaptığımız Ar-Ge çalışmalarımızdır. Bunların yanı sıra sunduğumuz satış sonrası hizmetlerimiz ve aksesuar avantajımız ve kişiselleştirme seçeneklerimiz de diğer markalardan farklılaşmamızda büyük rol oynuyor. En özgün tasarımlı kış bahçesi sistemlerimizle, sektörde Makrowin adının sıkça duyulmasını sağlıyor. Uygulamalarımızdaki kusursuz görünümüyle ve ihtiyaca %100 hitap eden ısı yalıtımıyla çevreye, bütçeye ve kullanıcılarına yaptığı katma değer ile tüm yönleriyle diğer firmalara açık ara fark atmamıza sebep olmaktadır. Yaptığımız kusursuz uygulamalarda iş tesliminde aldığımız olumlu geri bildirimlerle uygulamamızın Makrowin adını taşıyacak şekilde kullanıma açılmasında büyük rol oynamaktayız. Makrowin olarak satış oluştururken ve uygulama sırasında da gösterdiğimiz azami özeni satış sonrası memnuniyeti sağlamak için de kullanmaktayız. Ekibimizle tüm satış ve satış sonrası çalışmalarımızla sektörde ilk sıralarda bulunuyoruz. Baştan sona tüm ekibimiz yaptığımız işleri sadece kâra dönüştürmek için değil aynı zamanda sistemlerimizin ömrü boyunca kullanıcılarıyla maksimum iletişimi hedeflemektedir.

 Cam balkon uygulaması esnasında ne gibi zorluklarla karşılaşıyorsunuz? Uygun olmayan yapı tipleri var mıdır? Ne gibi yasal zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

Sistemlerimizin kullanılacağı binanın yapısı ve karkas malzemesinin uygunsuz olması, uygulamalarımızda bazı zorluklarla karşılaşmamıza sebep olmaktadır. Ayrıca uygulama yapılacak mekânın mimari hatları, sistemin çerçevesinin oturacağı bölümlerin uygunsuzluğu, sistemlerin kurulmasında ve etkin şekilde çalışmasında aksamalara sebebiyet vermektedir. Yapı kaynaklı bu olumsuzlukları da aşmak için doğru ölçümleme, doğru ürünün müşteriye sunulması ve hava durumundaki ısı farklılıklarının doğru gözlemlenmesi ile bu olumsuzlukları yenmek için çalışmalarımızı kişiye ve mekâna özel yapmaktayız.

Karşılaştığımız yasal engeller ise açık teras bölümlerinin, sistemlerimizle kapatılması durumunda, kapatılan bölümün belediye ve yasa gereği evin oda sayısına etki etmesidir.  Bu konuda yasal izinlerin zorlukla alınması ve çoğu zaman alınamaması durumlarıyla karşılaşabilmekteyiz. Müşterilerimize satış aşamasında bu durumu da göz ardı etmemeleri gerektiği ve müşteri memnuniyeti açısından karşılaşacakları zorluklar hakkında bildirim yapmak da bizim hizmet politikamızda yer almaktadır. Ticari mekânlarda da son yasalar gereğince, sigara içilmek üzere kapatılan mekânların %30’unun açık olması şartı, sistemlerin uygulanmasındaki yasal engellerden biri olmaktaydı. Fakat yaptığımız ürün geliştirme çalışmalarımızla piyasaya sunduğumuz hareketli küpeşte ürünümüzle, bu yasayı nispeten aşarak müşterilerimizin gönül rahatlığıyla kullanım yapmalarını sağlamaktayız.

 

Cam balkon sistemlerinde kullanılan ürünlerin kalitesi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Kaliteyi hedeflemeyen, sadece piyasada günlük işler yapmayı hedefleyen firmaların kullandığı Çin malı, veya çok düşük kaliteli ürünler sebebiyle yaşanan olumsuzluklara, müşterilerimizle birlikte bizler de mücadele etmekteyiz. Cam balkonundan memnuniyetsiz olan, sisteminin kalitesizliğinden şikayetçi olan ve satış sonrası hizmetleri olmayan firmalardan cam balkon yaptıran müşterilerimize, yüksek kalite işçilik ve kaliteli ve uzun ömürlü malzeme garantisi vererek satışlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle Makrowin isminin tercih edilmesi ve piyasada herkes tarafından bilinmesi kaçınılmaz oluyor. Ayrıca alüminyum profillerimiz, dünyanın sayılı üreticilerinden olan Asaş Alüminyum ortaklığıyla hazırlanmaktadır. Baz malzememiz olan alüminyum profillerimiz için yaptığımız bu ortaklık ile kalitemize ne kadar önem verdiğimizi açıklıkla göstermekteyiz. Plastik olan aksesuarlarımızda bile sıkıştırılmış geri dönüşüm malzeme kullanmayarak, hammaddeyi bizzat kendimiz temin ederek üretim yapıyoruz. Bu da uzun ömürlü sistemlerin uygulanmasında ve müşteri odaklı çalışmaların sağlanmasında rol oynamaktadır.

 Son olarak okuyucularımıza iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?

Okuyuculara iletmek istediğimiz en önemli unsur, her zaman kaliteyi aramalarıdır. Bir sistemi satın alırken kalitenin odak noktası olması, o sistemin kullanım aşamasında hem rahatlık hem de mutluluk getirecektir. Seçilecek ürünün düşük maliyetli olması demek, aldığınız ürünün o anki kârına sebep olacak fakat kullanmaya başladıkça yaşanacak kaçınılmaz olumsuzluklar ile hep eksiye düşeceklerdir. Satın alınacak ürün ve hizmetin de mutlaka araştırılarak altyapısı iyi ve duayen firmalarla çalışmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isterim. Şu deyişle unutulmamalıdır ki; “Ucuz mal alacak kadar zengin değilim.”

Makrowin Competent Ogun Evrenkaya

In our interview Makrowin Competent Ogun Evrenkaya, he stated that the first thing their company wants the readers to consider is the importance of quality. He indicated that focusing on the quality when buying a product will result in ease and happiness. He remarked that unfavorable situations may occur when the low-cost is the first thing that consumers pay attention to.

 

 

 

logo

Translate »