Home Haberler Röportajlar Yelken Kalıp Yurt İçi Satış Sorumlusu: Fatih Sarı

Ürünlerimizin uluslararası pazarda kabul görür olmasının en başta gelen sebebi markaya olan güvendir. Fornax, kalite standartlarının üzerinde sunduğu ürünler neticesinde Avrupa ülkelerinin de vazgeçilmezi haline gelmiştir.

 

  • Firmanızı ve kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

1969 yılında Sn. Süleyman Yelken tarafından kurulan firmamız 90’lı yılların başında PVC Kapı ve Pencere aksesuarları sektöründe faaliyetlerine başlamıştır.2011 yılındaki yeni yatırımları ile birlikte Esenyurtta 26.000m2 kapalı alanda sektör öncüsü olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

 

  • Pencere aksesuarlarında, son on yılda geldiğimiz nokta, Avrupa ülkelerini de geçmiş durumda. Bu bağlamda aksesuardaki üretim kapasiteniz ve kıyaslarsak Avrupa’ya göre kalitenizden bahseder misiniz?

Bu işin mucidi olmadığımızın farkındalığında, ancak sürdürülebilirlik anlayışının temsilcisi olarak dünden bugüne inovatif adımlar atmaya devam ediyoruz. Bize göre Kapı Pencere donanım sistemlerinde gereksinimlerin çerçevesi sadece yurtiçi pazarı ile sınırlı olmadığından gelişim ve değişim günbegün devam etmektedir. Ürünlerimizin uluslararası pazarda kabul görür olmasının en başta gelen sebebi markaya olan güvendir. Fornax, kalite standartlarının üzerinde sunduğu ürünler neticesinde Avrupa ülkelerinin de vazgeçilmezi haline gelmiştir. Özellikle son yıllarda üretimde, otomasyon sistemlerine yapılan yatırımlar neticesinde yakalanan kalite, süreklilik, hız gibi üstün verimlilik özellikleri bizi liderlik konumuna taşımıştır.

 

  • Satış ve pazarlamanızı nasıl yapıyorsunuz? Yurtdışı çalışmalarınız bulunuyor mu?

Sanal ortamda web sayfamız aracılığıyla talep edene ulaşmak, seyahatlerimizle talep oluşturmak amaçlı ürünlerimizi tanıtım çalışmalarımız gerçekleşmektedir.

Yurtiçi ve yurtdışı pazarda bulunan iş ortaklarımızla güçlendirdiğimiz satış ağımız sayesinde, yurtiçinde 7 bölgede, yurtdışında 60 ülkede fornax dağılımı devam etmektedir.

 

  • Önümüzdeki dönemlere yönelik planlarınızdan bahseder misiniz?

Nihai tüketici gereksinimlerinin belirlediği ürünlerde, arge çalışmalarımızla, yeni sezonda yine dikkatleri çekeceğiz. Kapı pencere donanım sistemlerinin her detayına eğilerek tasarlanan ürünlerle FORNAX, sektöründe öncü olma misyonunu üstlenmiştir. Açılır ve sürme sistemlerine farklı dokunuşlarla fonksiyonel ürün portföyü hizmet kalitesi ile bütünleşerek fark yaratmıştır.

 

  • Bildiğiniz gibi, Mart ayında sektörümüzün en büyük fuarlarından biri düzenleniyor. Bu fuardan beklentileriniz nedir ve satışlarınıza katkısından bahseder misiniz?

Fuarlar, belli bir lokalde; buluşma, kaynaşma, anlaşma gibi daha birçok ihtiyaç duyulan değerleri yaşamamıza, iş ortaklarımız veya adayları ile ilişkilerimizi hep bir adım öne taşımamıza yol açmıştır. Doğrudan ürün tanıtımı fırsatı yakaladığımız firmalara, detaylı sunumlar gerçekleştirilmektedir. Bu etkinliklerde yeni partnerlerle tanışma, yeni temsilcilik görüşmeleri, yurtiçi ve uluslararası pazarda etkinliğimiz hedeflenmektedir.

 

  • Son olarak okuyucularımız için söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Bilindiği üzere bitmiş bir PVC doğramanın maliyeti ve fiziki yapısı itibari ile bünyesinde üç ana unsur bulundurur; profil, aksesuar ve cam. Sadece profil markası kalite göstergesi değildir. Zira mekanik olarak işleyen ürünlerimizin kalitesi pencerenin çalışma verimliliği (hava ve su sızdırmazlık, mekanik işleyiş) ,ömrü ve sürekliliği konusunda belirleyicidir. Bu nedenle aracılığınızla tüketicilere önerimiz; “Kapı-Penceremizi yaptırırken önem gösterip, kullanılan aksesuarlara da dikkat etmemiz gerekmektedir”.

 

fornax logo ile ilgili görsel sonucu

Translate »