Home Haberler Schneider Electric, Gartner’ın 2019 Tedarik Zinciri En İyi 25 listesinde 11. sırada...

·       Gartner’ın hazırladığı 2019 Tedarik Zinciri En İyi 25 listesinde, Schneider Electric 11. sırada yer aldı.

·       Şirket aynı zamanda Gartner’ın 2019 Endüstriyel Üretim Tedarik Zinciri Yenilikçileri ödülünü kazandı.

 

Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında uzman olan Schneider Electric, Gartner’ın 2019 Tedarik Zinciri En İyi 25 listesinde 11. sıraya yükseldi. Şirket aynı zamanda Gartner’ın 2019 Tedarik Zinciri Yenilikçileri Ödülleri’nde, 2019 Endüstriyel Üretim Tedarik Zinciri Yenilikçileri ödülünü kazandı. Bu ödül, endüstriyel üretim sektöründeki yenilikçi ve güçlü bir etki yaratan tedarik zinciri inisiyatiflerini onurlandırmak için veriliyor. Ödül sahipleri ise Arizona-Phoenix’te düzenlenen 2019 Gartner Tedarik Zinciri Yöneticileri Konferansı’nda duyuruldu.

 

Schneider Electric Global Tedarik Zincirinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mourad Tamoud bu başarılara dair şunları dile getirdi; “Gartner Tedarik Zinciri En İyi 25 sıralamasında 11. sıraya yükselerek gösterdiğimiz başarı bizi çok mutlu etti. Tedarik zincirindeki dönüşüm çalışmalarımız güzel ilerliyor ve bu bizleri, iş ortaklarımız ve müşterilerimizle birlikte Kişiye Özel, Sürdürülebilir ve Bağlantılı 4.0 Tedarik Zinciri programını uygulama anlamında daha da motive ediyor. Endüstriyel Üretim Tedarik Zinciri Yenilikçileri ödülünü, çalışanlarımızın tamamını kapsayan bu dijital dönüşümü destekleyen İnsan Odaklı Stratejimizin bir sonucu olarak görüyoruz. Bu bizim için özellikle önemli, çünkü tedarik zincirimizin merkezinde çalışanlarımız var.”

 

2018 itibariyle Schneider’in 46 ülkedeki 200 üretim tesisi ve 98 dağıtım merkezinden oluşan Global Tedarik Zinciri Operasyonları, 86.000 kişilik geniş iş gücüyle 260.000’den fazla referansı yönetti ve her gün 150.000’den fazla sipariş hattını işletti.

Gartner tarafından Tedarik Zinciri En İyi 25 duyurusunda verilen bilgilere göre tedarik zinciri yöneticileri açısından olanaklarını artıran ve organizasyonlarını farklı bir yere taşıyan üç önemli trend mevcut. Bunlar: ölçekte kişiselleştirme, ekosistemlerden faydalanma ve iş odaklı dijital stratejiler uygulama.

 

Gartner, ödül alan ve finalist olan herhangi bir satıcıya, ürüne veya hizmete onay vermemektedir.

 

Gartner 2019 Tedarik Zinciri hakkında ayrıntılı bilgiye aşağıdaki adreslerden ulaşmak mümkün.

 

Gartner 2019 Tedarik Zinciri En İyi 25 sıralaması; https://www.gartner.com/en/newsroom/press-releases/2019-05-16-gartner-announces-rankings-of-the-2019-supply-chain-t

 

Gartner 2019 Tedarik Zinciri Yenilikçilik Ödüllerinin kazananları;

https://www.gartner.com/en/newsroom/press-releases/2019-05-14-gartner-announces-winners-of-the-2019-supply-chainnov-

 

Gartner Tedarik Zinciri En İyi 25 hakkında

Tedarik Zinciri En İyi 25 listesi iki temel unsura göre belirleniyor;  iş performansı ve yorumlar. Genel mali ve CSR verileri şeklindeki iş performansı şirketlerin geçmiş performansları hakkında genel bir bilgi sağlarken yorumlar unsuru, tedarik zinciri alanında gelecekteki potansiyeli yansıtıyor ve liderlik ile ilgili fikir veriyor. Bu iki bileşen bir araya getirilerek genel toplam puan elde ediliyor.

 

Gartner analistleri, Fortune Global 500 ve Forbes Global 2000 listelerinden genel bir büyük şirketler listesi çıkarıyor. Değerlendirilen şirket sayısının makul bir seviyede olması adına 12 milyon $ seviyesinde bir yıllık gelir alt sınırı kondu.

Translate »