Home Haberler TEPE PREFABRİK’TEN ÇEVREYE SAYGI

Uluslararasıalanda en saygın yeşil bina sertifikası olan LEED  (Leadership Energy & EnvironmentalDesign) Belgesi almaya layık görüldü.
Bilkent Holding şirketlerinden TepePrefabrik İnşaat Sanayi A.Ş.’nin Ankara Temelli ASO  2. ve 3. Organize Sanayi Bölgesindeki modernteknolojilere sahip yeni üretim tesisleri ile yönetim binası, uluslararasıalanda en saygın yeşil bina sertifikası olarak değerlendirilen LEED (LeadershipEnergy & Environmental Design) Belgesi almaya hak kazandı.
Doğaya, çevreye ve insana saygıyı herzaman ön planda tutan Tepe Prefabrik, yeni üretim tesislerini inşa ederken doğave çevre ile uyumlu, su, elektrik, doğalgaz vb. kaynakları mümkün olan enverimli şekilde kullanacak binaların yapımına vermiş olduğu önemin karşılığındaödüllendirilmiş oldu.

Tepe-Prefabrik_81747_3fab2
1977’den bu yana tasarım, imalat ve montajlarını yaptığı tüm prefabrik yapılarda çevre dostu girdiler ve malzemeler kullanmaya özen gösteren Tepe Prefabrik,  USGBC (US Green Building Council) tarafından belirli kriterleri sağlayan, doğayla barışık binalara verilen LEED belgesi ilebir kez daha çevreye olan duyarlılığını ve yaşadığı gezegene duyduğu saygıyı gösterdi.
Söz konusu belgenin alınmasında; hertürlü atık yönetimi, binadaki yaşam alanlarında gün ışığından en üst seviyede faydalanılması ve bina içi yaşam konforunun arttırılması gibi hususlar önemli rol oynadı.

Tepe Prefabrik Hakkında :  
1977 yılından bu yana modüler prefabrik sistemler, hafif galvanizli çelik yapı sistemleri, sabit veya mobil yaşam konteynerleri üretimi yapan Tepe Prefabrik, Türkiye dışında Orta Doğu, körfez ülkeleri, Kuzey Afrika, Kıta Afrikası, Orta Asya, Rusya, Kazakistan, Ukrayna, Doğu Avrupa ve Balkan ülkelerinde projeler gerçekleştirmektedir. İş geliştirme ve pazarlama stratejisini daha çok yurt dışındaki petrol, maden, enerji firmalarının endüstriyel tesisleri, alt yapı, inşaat ihtiyaçları ve insani-sosyal yardım projeleri ekseninde oluşturan Tepe Prefabrik’in halen Azerbaycan, Irak, Katar, Ukrayna, Kongo ve İspanya’da çözüm ortakları bulunmaktadır.

3

Translate »