Home Haberler TÜBİSAD’ın Hazırlattığı Delloit Raporuna Göre E-Ticaret 14 Milyarı Aştı!

Türkiye’de internetten alışveriş yapan insan sayısı büyük bir hızla artıyor. Geçtiğimiz yıl, online satış pazarının ülke içindeki payı %1.3’le 14 milyar Türk lirasını buldu.

Açılımı Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği olan TÜBİSAD, 2014 yılında ilk kez Elektronik ticaret dernedği ile ortak bir proje geliştirdi. Deloitte yaptırılan araştırma raporunda “Türkiye e-ticaret pazarı – 2013” raporu kamuoyu ile paylaşıldı.

Elektronikten giyime her türlü online satışın araştırıldığı raporda, internetten ürün satan firmaların günlük, aylık ve yıllık trafik bilgileri yani ziyaretçi sayısı, alışveriş yapan kişi sayısı ve harcanan toplam tutar bilgilerine göre çıkarılan 14 milyar Türk Lirası payın sadece yüzde 1.3 ünü oluşturuyor.

 

İnternet satışlarında hukuki zorunluluk

İnternet satış pazarını uluslararsı standartlarda ölçümleyen bir rapor olması bakımında önem teşkil eden bu rapora göre yorum yapan TÜBİSAD Başkanı, “Türkiye, halen elektronik ticarette arzu edilen seviyede değil, ancak inanılmaz bir büyüme potansiyeline sahip. E-ticaretin gelişimi için sağlıklı bir hukuki zemine ihtiyaç var. ‘Kişisel verilerin korunması’ve ‘Elektronik ticaret’kanunlarının bir an evvel yasalaşması ve tüketicinin korunması kanununun ikincil düzenlemelerinin sektörün gelişimine yönelik yapılanması çok önemli olacaktır” dedi.

 

TUBISAD_logo-300x139

Translate »