Home Haberler Türk Ytong, ısı yalıtım performansını arttırdı

Türk Ytong, enerji verimliliği ve çevre koruma konularına odaklanmayı sürdürüyor.

Yapı malzemeleri sektörünün lider ve yenilikçi kuruluşu Türk Ytong, blok ürünlerinde 2,5 MPa olan basınç dayanımı değerini koruyarak, ısı yalıtım performansını artırmayı başardı. Ar-Ge çalışmalarıyla Ytong duvarların ısıl iletkenlik hesap değerini %15 daha iyileştirerek 0,13 W/mK’dan 0,11 W/mK’e düşüren Ytong, böylece sağladığı enerji tasarrufunu da aynı oranda artırmış oldu.

Türk Ytong, yapı malzemeleri sektöründe devrim yaratan teknolojik gelişmelerle yol alıyor. Ytong’un yenilikçi ve sürekli gelişim konusundaki iddialı çalışmaları sonucunda tüm fabrikalarında üretilen duvar bloklarının ısıl yalıtım değeri %15 daha iyileştirildi. Ytong’un üretim teknolojisinde sağladığı inovasyon ile blok ürünlerinin yalıtım performansı artarken, aynı zamanda enerji tasarruf oranı da artırılmış oldu.

Türkiye’de bir ilk
Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, yeni nesil duvar bloklarıyla örülen duvarlarda ısıl iletkenlik hesap değerlerinin iyileştirilerek λh=0,11 W/mK değerine ulaştığını söyledi. Enerji verimliliği ve çevre koruma odaklı Ar-Ge çalışmaları sonucunda bu değere ulaşıldığını belirten Erel, böylece yapılarda kullanılan ısıtma ve soğutma enerjisinden önemli ölçülerde tasarruf sağlanacağını ifade etti.

Erel, yalıtım performansı arttırılmış Ytong duvarların birçok projede ilave yalıtım katmanına gerek kalmadan yapının ısı yalıtım projelerinin çözülebildiğini, böylece yapının dış cephelerinin A1 sınıfı hiç yanmaz yangın sınıfına kavuştuğunu söyledi.

Türk Ytong, tüm fabrikalarında üretilen Ytong bloklar için geçerli olan Ulusal Teknik Onay (UTO) Belgesi’ni, İnşaat Teknik Değerlendirme ve Bilimsel Araştırma Kurumu (İTBAK)’dan  aldı.

ytong_logo_270x120

Translate »