Home Haberler TÜRKİYE’DE BİR İLK: 3 BOYUTLU BASKI TEKNOLOJİLERİ FUARI

Group-1Son yıllarda adını sık sık duyduğumuz ve oldukça ilgi gören 3D yazıcılarda üçboyutlu baskı teknolojileri, yeni pazar arayışında olan girişimciler için yeni imkanlar sağlıyor. Pazarın büyüklüğünün farkında olan Demos Fuarcılık, Türkiye’de ilk kez ‘3D PRINT EXPO TURKEY’ fuarını 12-15 Şubat 2015 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerle buluşturacak.

Makine ve Otomotiv sanayine büyük hareket getirecek 3D PRINT EXPO, Endüstrinin hareket kaynağı ROLLEXPO RULMAN VE MAKİNA AKSAMLARI FUARI ile aynı anda aynı alanda gerçekleşiyor. Fuar; makine üreticilerinin, Otomotiv imalat ve yan sanayicilerinin yanı sıra Mimar, İnşaat Mühendislerinin de yoğun ilgisini çekecek.

3D PRINT EXPO MAKİNA ÜRETİMİ VE OTEkran AlıntısıOMOTİV SANAYİNE YENİ BİR BOYUT GETİRECEK

1980’li yıllarda temelleri atılmış olan, 3D baskı teknolojisi 2000’li yıllardan itibaren ulaşılabilir hale geldi. Var olan her nesneyi bir çeşit ’klonlama’ özelliğine sahip olan bu teknoloji, bilim adamları tarafından zamanla geliştirilerek 21.yüzyılın en iyi icatlarından biri oldu.

3D yazıcılarda üçboyutlu baskı teknolojileri, Makine üretiminde, otomotiv sanayinde, yapı işlerinde, aksesuar, ayakkabı tasarımı, endüstriyel ve mimari tasarım, eğitim alanında, bilimsel çalışmalarda, tıp sektöründe vb. birçok al    anda kullanılıyor. 3D yazıcı teknolojisi yüksek maliyetli olsa da artık evlerimize kadar girmeye başladı. İlerleyen dönemlerde hayatımızı oldukça kolaylaştıracak bu teknoloji ile kaybettiğimiz bir eşyamızı, beğendiğimiz bir ayakkabıyı, hayal ettiğimiz her şeyi bu sayede otmöurduğumuz yerden üretebilir hale geliyoruz.

Türkiye’de de bu konunun üzerine düşen birçok firma var. Demos fuarcılık da teknolojinin gelişimi ve sektörün büyümesi amacı ile Türkiye’de ilk kez ‘3D PRINT EXPO TURKEY’ fuarını düzenleyerek yurt içi ve yurt dışı sektör liderleri bir araya getiriyor.

12-15 Şubat 2015 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ‘3D PRINT EXPO TURKEY’ yanı sıra 4. İskele Kalıp Fuarı – Rollexpo Turkey – Rental Expo Turkey Fuarları da eş zamanlı olacastable-hero-placeholderrak gerçekleşecek.

Translate »