Home Haberler Türkiye’nin İlk ETA Belgesi Sahibi Minepor Oldu

AKG Gazbeton, yeni nesil hiç yanmaz ısı yalıtım plağı Minepor’a ETA Belgesi’ni alarak sektöründe bir ilki gerçekleştirdi.

AKG Gazbeton Genel Müdür Ali Şükrü Kahyaoğlu, ETA Belgesi ile artık Minepor’un Avrupa Birliği üye ülkelerine herhangi bir teste tabi tutulmadan ihraç edileceğini söyledi.

Bir senelik bir çalışmanın sonucunda elde edilen ETA Belgesi ile AKG Gazbeton’un ihracatında yüzde 10’luk bir artış hedefleniyor.

AKG Gazbeton, hiç yanmaz yeni nesil ısı yalıtım plağı “Minepor” ile Avrupa Teknik Onayı olan ETA Belgesi’ni almaya haxdk kazandı. Ankara’nın Yeni Kentleşme Sürecinde Gelişimi konferansına katılan T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, ETA Belgesi’ni AKG Gazbeton Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman’a takdim etti. Akgerman, “ETA Belgesi Ar-Ge çalışmalarımızın olumlu bir sonucudur. Uzun vadeli ve planlı büyüme için kurumsal sorumluluğu yüksek firmaların başta Ar-Ge olmak üzere sürdürülebilir gelişmeye odaklanmaları gerekiyor. Biz de ETA Belgesi ile bunu başardığımız için çok mutluyuz” dedi.

Teşekkür plaketini ise T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin’in elinden AKG Gazbeton Genel Müdürü Ali Şükrü Kahyaoğlu aldı. Kahyaoğlu ise özel sektör ve kamunun ortak çalışması gerektiğini vurgulayarak, “ETA Belgesi sayesinde Minepor, AB üyeleri, Avrupa Ekonomik Bölgesi üyesi ülkelerine, AB ile Karşılıklı Tanıma Anlaşması imzalamış ülkelere ve İsviçre’ye ihraç edilirken herhangi bir test ya da onay sürecine tabi olmayacak. Minepor ve AKG Gazbeton’a olan güvenin artmasını destekleyecek. ETA Belgesi ile sektörümüzde bir ilki gerçekleştirdiğimiz için gururluyuz. Bir bir belge hazırlık sürecinin ardından Minepor için aldığımız ETA Belgesi ile yurt dışı pazar payımızda yüzde 10’luk bir artış hedefliyoruz” dedi.

ETA Belgesi Nedir?

ETA Belgesi, Avrupa Teknik Değerlendirme Kuruluşları Birliği (EOTA) tarafından verilen bir belgedir. Bu belge AB üyesi 28 ülke ve İsviçre, Avrupa Ekonomik Bölgesi ülkelerinin tamamında geçerli bir belgedir. AB ile Karşılıklı Tanıma Anlaşması (MRA) imzalamış ülkelerde de tanınan ETA Belgesi ile, belgenin geçerli olduğu bölgelere ihraç edilen ürün herhangi bir test ya da onay sürecine tabi olmuyor. ETA Belgesi ile AB üyesi olmayan ürüne ve ihracatçıya olan güven de artıyor.akggazbeton_gorsel_logo_05ocak2015

 

 

Translate »