Home Haberler Uluslararası Ödüllü İlk Kiremit ECE’den

ECE Holding’in kiremit sektöründe faaliyet gösteren firması ECE Kiremit, tasarımı İtalya’da yapılan Venedik tipi kiremitEkran Alıntısı ile sektörde bir ilki daha gerçekleştirerek, dünyanın en prestijli tasarım yarışmalarından A’Design Award’da ödüle layık görüldü.

Ünlü İtalyan tasarımcı Ettore Giordano tarafından ECE için tasarlanan Venedik tipi kiremit, Türkiye’den uluslararası tasarım ödülü alan ilk kiremit oldu. İtalya’nın Como şehrinde düzenlenen ödül töreninde ECE Kiremit adına ödülü, tasarımcısı Ettore Giordano aldı.

Bir İtalyan Tasarımcı Tarafından Tasarlanan İlk Türk Kiremiti

Venedik kiremit modelinde yalınlık ön planda. Ana görevi suyu kanalize etmek olan bu eşsiz ürün, bir İtalyan tasarımcı tarafından tasarlanan ilk Türk kiremidi olma özelliği taşıyor. Su aktarma kanallarındaki yalın çizgiler sayesinde yoğun yağışlarda bile su taşırma problemi yaşamayan Venedik, pürüzsüz tasarımı sayesinde çatıda kar yükünün uzun süre durmasına da engel oluyor.

Venedik Kiremit Bioksit Hammaddesiyle Üretilecek

ECE Kiremit Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Çenesiz, Ar-Ge çalışmaları sonucu özel bir hammadde ve formülle ürettikleri Venedik tipi kiremitin tüm ayrıcalıklı özellikleriyle kiremit sektöründeki en iddialı ürün olmaya aday olduğunu belirtiyor.

Bioksit hammaddelerin mineralojik ve fiziksel özelliklerinden dolayı su geçirmezliği daha iyi olduğundan, porozitesi daha düşük kiremitler üretilmesi mümkün oluyor. Bioksit hammaddeli kiremitlerin aynı zamanda don dayanımı yüksek ve yosun tutmama özelliğine de sahipler. Bioksit kiremit ayrıca geleneksel hammaddelerle üretilen kiremitlere oranla fiziksel ve doğal şartlara çok daha dayanıklı, daha uzun ömürlü ve daha koyu rengi ile estetik görünümlü.

dd

Translate »