Home Haberler Varyap Meridian Dış Cephesinde Gün Batımı Tasarımı

Gün Batımından Esinlenilerek 16 Farklı Rengin Kullanıldığı Varyap Meridian Dış Cephesinde Tasarımın Ana Kriterini, Renklerin Birbiri Arasında Kaybolarak Gökyüzüne Yükselmesi Prensibi Oluşturdu.

İstanbul, Varyap Meridian ile kalıplaşmış çizgilerden uzak renkli dış cephe tasarımı ile tanışacak. Gün batımından esinlenilerek 16 farklı rengin kullanıldığı Varyap Meridian dış cephesinde, tasarımın ana kriterini, renklerin birbiri arasında kaybolarak gökyüzüne yükselmesi prensibi oluşturdu.

İnşaatın yüzde 50’si tamamlanan Varyap Meridian’da, cephe imalatı blok bazında devam ediyor. Varyap Meridian’da, turuncudan maviye ve beyaza doğru geçen renk akışı uygulandı.

Varyap Meridian’ın 105,000 m2 olan dış cephesinin yüzde 40’ı, katlarda tam tur dönen şeffaf camdan oluşuyor. Panel sistemi ile imal edilen cephenin dolu alanları ise renkli alüminyum lambri paneller ile kaplanıyor. Cephe, belli boyutlarda standart modüllere parçalanarak üretiliyor.

Salon ve odalar, duvardan duvara cam olarak devam ediyor ve bu tasarım eve ferahlık sağlıyor. Her modül üzerine cam, alüminyum lambrileri atölyede monte edilerek sahaya getiriliyor. Sahada panellerin cepheye montesi yapılarak hızlı ve temiz bir çalışma ortamı yaratılıyor. Cephenin tasarımı, bileşenleri ve izolasyon değeriyle birlikte değerlendirildiğinde, enerji verimliliğinde büyük katkı sağlıyor.1064

Canlı dokusu gibi doğal Varyap Meridian, her katında, kesilmeden dönen vizyon cam öğesi ve kat birleşimlerinde yükselip alçalarak cepheye hareket kazandıran renkli lambri profilleri ile tasarlandı. Bir panelde, birden çok renk iç içe kullanılarak cepheye canlı dokusu gibi doğal bir görünüm kazandırıldı.

Renklerin birbiri arasında kaybolarak gökyüzüne yükselmesi prensibi, projenin ana tasarım kriterini oluşturdu. Bu uygulamayla projede, Türkiye’de bir ilk uygulama daha gerçekleştirdi. Binanın teraslarında kullanılan cam korkuluklar ile de görsel algının kesintiye uğramadan maksimum düzeyde hissedilmesi sağlandı.

Şeffaf renkli camlar ile gelen yalıtım

Projenin dış cephesinde kullanılan camlar, verimli gölgelemenin etkisiyle, ısınan dış havayla iç ortamın ısınmasını engelliyor. Görsel keyif yaratacak şeffaf renkli camlar, düşük ısı geçirgenlik katsayısı ile iç ortamın dış hava soğuğuyla arasında iyi bir yalıtım seviyesi sağlıyor.

Renksiz, gözü rahatsız etmeyen bu cam, konforun yanı sıra ısı kayıplarını en aza indiriyor. Hızlı üretimi ve yüksek sistem güvenilirliği dolayısıyla projede panel sistemi tercih edildi. yeni ve maliyetli olmasından ötürü az kullanılan panel sistemi, özel projelerde tercih ediliyor.

Cephe lambrileri 25 yıl renk garantili

Varyap Meridian cephesinin projelendirme ve sistem detaylarının çözümü, uluslararası cephe mühendislik hizmet firması SAPA Yapı Sistemleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Cephede kullanılan lambriler ise Jotun Boya tarafından üretiliyor. Sistem, su ve hava geçirimsizlik, ses izolasyon, statik yükleme, deprem güvenliği gibi birçok alanda uluslararası akredite laboratuarlarda test ediliyor. Cephede kullanılan ses ve izolasyon malzemeleri ise Türkiye’de ilk defa kullanılan kalınlıkta ve yoğunlukta, yüksek performans ve izolasyon değerleri ile binaya konfor sağlıyor.Varyap-Meridian-Logo

 

Translate »