Home ETKİNLİKLER Fuarlar YAPEX KATILIMCILARIYLA BULUŞTU 

ANTALYA 22. Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat TeknolojilerIMG_2932i, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı (YAPEX), açıldı. 13-16 Kasım tarihlerinde gerçekleşen fuarda yaklaşık 200 firma, 20 belediye ve meslek örgütünün standı bulunuyor. Yapı-inşaat sektörlerinden her yıl hedeflenen yaklaşık 30.000 profesyonel ziyaretçi kitlesinin,      Akdeniz bölgesindeki en önemli buluşma noktası olan YAPEX fuarında, ziyaretçilerinin büyük oranda ticaret ve uygulama potansiyelinden oluşması, yüksek iş hacmini oluşturan en önemli faktör. Yenilikçi teknolojiler ve yeni ürünler YAPEX ziyaretçilerinin öncelikle odaklandığı konular.

Antalya Expo Center’daki fuarın açılışında konuşan Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, YAPEX’in 1993 yılından bu yana dIMG_2900üzenlendiğini, son 3 yıl içerisinde de restorasyon,renovasyon ve kültür mirasını koruma fuarı olarak da anıldığını söyledi.

Sektörümüzden sadece Adopen’in bayrak dalgalandırdığı Yapex, 13-16 Kasım tarihleri arasında yapı sektörüyle buluştu.

Türkiye‘nin son 25-30 yılda restorasyon, renovasyon, estetik ve şehircilikte çok mesafe katettiğini anlatan Yılmaz, ancak 15-20 yıldan önceki kaybedilenleri yerine getirmek için bugünkünden daha yüksek bir tempoyla çalışmak gerektiğini kaydetti.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ise YAPEX’i ticari fuardan çok, bir bilgi alışverişi ve bilinç fuarı şekline dönüştürmeye çalıştıklarını vurguladı.

Turizmin, şehrin kimliği korunduğu, kollandığı oranda düzeyli vIMG_2898e ekonomik olduğunu ifade eden Sözen, Antalya’da da kültürel ve ekolojik değerlere öncelik vermek gerektiğini bildirdi.

Sektörümüzü temsilen fuardayer alan Adopen A.Ş. ise, yapı konusunda pek çok ürünüyle oradaydı. Özellikle yeni yatırımları ADO Alüminyum ile öne çıkan Adopen, tüm ekibiyle markalarını güçlendirici çalışmalar yaptı. Sektörümüzün önde gelen firIMG_2865malarından olan Adopen A.Ş., kendi merkezi olan Antalya’nın tek yerel yapı fuarı olan Yapex’i desteklediğini de bir defa daha gösterdi.
Antalyalı ahşap heykel uzmanı heykeltraş Adnan Ceylan, Yapex 2014 fuarında birbirinden etkileyici heykellerini sergiledi. Adnan Ceylan’ın özellikle at heykeli ve kartal heykeli en çok dikkat çeken yapıtlarıydı. Bunların dışında, ahşap/metal kombinasyonu olarak yapılan dekoratif masa ve diğer mobilyalar da özel ilgi çekiyordu.

Adnan Ceylan, kendi yarattıkları bu konsept mobilyalar ve heykeller ile, bir çok ülkede ve bir çok özel alanda çalışmalar yaptıklarını belirterek, bunun kendilerine has bir konsept olduğu ve dünyada benzerlerinin olmadığını belirtti.

YAPEX Got Together With its Participants

Antalya 22nd Uluslarasi Yapi Malzemeleri, Insaat Teknolojileri, Yapi Yenileme ve Restorasyon Fair (YAPEX) has opened. In the fair that took place between November 13-16, approximately 200 companies, 20 municipality and trade body’s stalls was found. Innovative technologies and new products are two things that attract visitors the most at YAPEX. Adopen was the only company from our sector that took place at YAPEX. Head of Tarihi Kentler Birligi and mayor of Samsun Buyuksehir Belediyesi Yusuf Ziya Yilmaz stated that Turkey showed a great improvement in last 25-30 years about renovation, restoration, aesthetic and urbanism; however, more effort should be applied on this subject. Head of CEKUL and Tarihi Kentler Birligi Danisma Council Prof. Dr. Metin Sozen emphasized that they are trying to convert YAPEX to an awareness fair rather than being a commercial fair.

Sozen also claimed that cultural and ecological values should be prioritised at Antalya. As a representative of our sector, Adopen A.S. took place with many of its construction products at the fair. Prominent with ADO Aluminyum, its new investment, Adopen worked on strengthening its brands. Wooden sculpture specialist sculptor Adnan Ceylan displayed his inspiring sculptures at YAPEX 2014. The horse sculpture and the eagle sculpture were the most attractive works. Adnan Ceylan indicated that with their self-created concepted furnitures and sculptures, they make special studies at many different countries. He emphasized that this concept belongs to them and there isn’t any similar one worldwide.

IMG_2920

IMG_2880

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2890

IMG_2855

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2882

Translate »