Home Haberler Ytong Lentolar ile Yapılarda Yoğuşma ve Küflenmeye Son

Yapı malzemesi sektörünün lider markası Ytong, kullanıma hazır donatılı lentoları ile inşaatlara hız kazandırıyor. Duvarlardaki kapı ve pencere açıklıklarının geçilmesinde kullanılan lentolar, her tür duvar sisteminde kolaylıkla uygulanabiliyor. Duvarlarda ısı köprüsü oluşturan beton lentoların neden olduğu yoğuşma ve küflenme, Ytong lentolar ile ortadan kalkıyor.

Kullanıma Hazır, Beton ve Kalıp Gerektirmez

İçerisinde çelik hasır donatı bulunan ve istenen boyutta üretilebilen Ytong lentolar; hafif ve kolaylıkla monte edilen kullanıma hazır bir yapı bileşeni olarak kalıp, beton vb. hazırlık gerektirmiyor. Bu özelliği ile duvar imalatına hız katarken, iş gücünden ve malzemeden de tasarruf sağlıyor.

Yoğuşma ve Küfe Son

Ytong lentolar, duvarların bünyesinde ısı köprüsü oluşturan beton lentoların yerine kullanılır. Dış cephe duvarlarındaki beton lentoların iç yüzeylerinde zaman içinde yoğuşma ve küflenme sonucu ortaya çıkan yapı hasarları Ytong lentoların kullanılması ile ortadan kalkarken, iç ortam kalitesi de artar.

Yüksek ısı yalıtım özelliğine sahip Ytong lentoları, Ytong duvar blokları ile birlikte kullanıldığında, ısı geçirgenliği, buhar geçirgenlik direnci ve hacim sabitliği açısından cephede bütünlük oluştururken, A1 sınıfı yanmaz cephe oluşuna da katkı sağlar.

n

Translate »