Home Haberler Megaron Yeni Nesil Çatı Teknolojileri

Megaron Yeni Nesil Çatı Teknolojileri ile sektöre inovatif ürünler sunarak, sektörü çevreci yeniliklerle tanıştırıyor.

Kılıçoğlu’nun çatı teknolojileri markası Megaron Yeni Nesil Çatı Teknolojileri ile sektöre inovatif ürünler sunarak, sektörü çevreci yeniliklerle tanıştırıyor. Megaron Yeni Nesil Çatı Teknolojileri havadaki zararlı gazları yararlı gübreye dönüştüre3.jpgn yeni nesil çevreci Ecotitanium çatıları sektöre sunuyor. Beyaz rengi ile küresel ısınmayla da mücadele eden Ecotitanium çatılar ile geleceğimiz koruma altında.

Dünyamızın daha yaşanabilir olması, gelecek nesillere daha yaşanabilir yaşam alanları bırakılması için hava kirliliğinin günden güne arttığı günümüzde her geçen gün yeni önlemler alınarak bu kirliliğin daha minimum düzeye indirilmesi için çalışmalar yapılıyor. Özellikle büyük şehirlerdeki nüfus yoğunluğuyla birlikte artan araç sayısı, araçların egzos emisyonları yoluyla atmosfere salınan toksik azot gazlarının artışına sebep olmakta bu da ekolojik hayatı ve insan sağlığını olumsuz yönde etkiliyor.

Megaron Yeni Nesil Çatı Teknolojileri, inovatif bir ürün olan Ecotitanium kiremit ürünüyle hava kirliliğini azaltırken zararlı gazları bitkilere yararlı gübreye dönüştüren çatı çözümünü sunuyor. Ecotitanium titanyum kaplama teknolojisi sayesinde hava kalitesini iyileştiren özelliğe sahip kiremit çatılara sahip olabilirsiniz.
Ecotitanium çatılar fosil yakıtlarının yakılmasıyla yayılan zararlı hava kirleticileri yararlı bir gübre olan kalsiyum nitrata çeviren titanyum teknolojisi ile kaplanmıştır. Motorlu araçların egzoz dumanlarında bulunan azotun temizlenmesi için kiremitlerin üzerine uygulanan titanyum kaplama teknolojisi güneş ışığına maruz kaldığında havadaki azot oksitlerle nötralize ederek zararsız kalsiyum nitrat haline getirir.
Kalsiyum bitkiler için çok önemli bir gübredir. Yağmur suyu ile çatıda yıkanan kalsiyum nitrat bahçeye akarak gübre görevi görüyor.
Araştırmalar şunu göstermiştir ki standart bir ev çatısı yılda 20.000 Km yol yapan bir arabanın yaydığı toksik azotu temizleyebilmektedir.
Hava kirliliğinin yanında karşı karşıya olduğumuz diğer bir sorunda küresel ısınmadır. Küresel ısınmanın durdurulamaması halinde Dünya’nın dengesinin tamamen bozulacağı sonucu olarak ekolojik hayatın ve inshavayi-temizleyen-catilaran sağlığının çok olumsuz etkileneceği belirtiliyor. ABD ‘de Berkeley Üniversitesi’nde küresel ısınma üzerine çalışan araştırmacılar evlerin en azından çatısı beyaza boyanarak küresel ısınmayla mücadelede yılda 2-3 derecelik bir iyileşme sağlanabildiğini ve bu oranın mücadelede küçümsenmeyecek kadar önemli olduğunu belirtiyor.

Açık renkli yapısı Ecotitanium havayı temizleme dışında küresel ısınmayla da mücadele de yardımcı oluyor. Ecotitanium çatılar açık renkli yapıları sayesinde özellikle yaz aylarında binaların yoğun ısınmasına yol açan güneş ışınlarını atmosfere yansıtarak klima enerjisine tasarruf sağlar ve enerji verimli hale getirir.
Megaron Yeni Nesil Çatı Teknolojileri ürün gamı içerisinde bulunan su ve ısı yalıtım sistem çözümleri enerji verimliliğini arttırmada önemli rol oynuyor. Hali hazırda bulunan su ve ısı yalıtım sistemleri ile çatıda ısı ve su yalıtımına entegre çözümler sunuluyor. Megaron Yeni Nesil Çatı Teknolojileri su yalıtım sistemi ürünü Çatıser Reflektif buhar geçirgen yapısı yanı sıra güneş ışığını yansıtarak enerji verimliliğini arttırıyor. Çatıser Reflektif ile birlikte u ygulanan Ecotitanium kiremitler ile enerji verimliliğine daha fazla katkı sağlanabiliyor.10885536_835329436530728_1797996867149792423_n

Translate »