Home Haberler BOSTİK’TEN SHERATON LEVENT HOTEL’E RENOVASYON ÇÖZÜMLERİ

İstanbul’un önemli iş merkezlerinden biri olan Levent Bölgesi’nde yer alan Sheraton Levent Hotel’in renovasyonunda Bostik ürünleri kullanıldı. Daha önce Mövempick Hotel olarak hizmet veren binanın halı altı tesviye şapı, ıslak hacim yalıtım ve granit yapıştırıcısı uygulamaları Bostik ürünleriyle gerçekleştirildi. Bostik ürün çeşitliliği ve imalatı kolaylaştıran teknolojisi sayesinde tek bir marka ile tüm detay sorunları çözüldü. Bu sayede arayışa girilmeyerek zamandan tasarruf edildi, imalatlar kolaylıkla yapıldı. Beş yıldızlı Sheraton Levent Hotel, globaldeki konseptine kavuşturuldu.

Kullanılan Bostik Teknolojileri ve Projeye Sağladığı Avantajlar

CemenTech C2 Extra: Akrilik dispersiyonu ile birlikte, su yalıtım problemlerinin çözümünde kullanılır. Sadece pozitif taraftan kullanıma uygun, çimento esaslı, çift komponentli, yeşil renkli toz ve beyaz renkli sıvı emülsiyondan oluşan, ekstra esnek su yalıtım harcıdır. İç ve dış mekânlarda, yatay ve düşeyde, sürekli nemli, ıslak ve rutubetli alanlarda, su depoları, havuzlar, su tankları ve rezervuarlarda, hamam ve kaplıca gibi tesislerde, temellerde, bodrum duvarlarında, yeraltı ve yerüstü inşaat çalışmalarında, köprülerde ve istinat duvarlarında kullanılır. Bu projede 1,800 kg CemenTech C2 Extra kullanıldı, çimento esaslı ürünler arasında yüksek performanslı oluşuyla tercih edildi.

Bostik Roxol 740 Kendinden Yayılan Şap (5-40 mm): Yüksek düzeyde akışkandır, kısa sürede donarak kullanıma hazır hale gelir. Ekstra elyaf katkılıdır. 5 ile 40 mm arasındaki kalınlıklar içindir ve sadece iç mekânda kullanılır. Çimento esaslı olup, TS EN 13813’e göre üretilmiştir. Otel binasındaki halılar söküldüğünde ve kotlar okutulduğunda tek seferde 20-25 mm aralığında tesviye şapına ihtiyaç duyuldu. Tek seferde 40 mm atılabilme kapasitesiyle nedeniyle Bostik Roxol 740 tercih edildi. Bu projede 120 ton Roxol 740 kullanıldı, zamandan ve işçilikten tasarruf edildi.

Bostik Miplafix 50: Çok amaçlı akrilik esaslı zemin kaplama yapıştırıcıdır. PVC/vinil zemin kaplamaları ve yer karolarının, heterojen zemin kaplamalarının (kompakt, polyester ve köpük sırtlı PVC), mantar PVC yapıştırılmış döşemelerin, homojen PVC, genişletilmiş vinil, yarı esnek yer karolarının ve delikli veya deliksiz, köpük ya da keçe sırtlı halıların zemine yapıştırılmasında kullanılır. Yerden ısıtmaya uygundur. İlk yapıştırmadan itibaren yüksek yapışma gücü ve hızlı kuruma özellikleriyle bu projede tercih edildi. 

Bostik CeraBest Profi: İç ve dış mekânlarda kullanılabilen, yüksek mukavemetli esnek yapıştırıcıdır. Seramik, çini, fayans vb. kaplama malzemelerinin zemine veya duvara yapıştırılmasında kullanılır. Suya ve neme dayanıklıdır. Düşeyde kayma yapmayan, esnek, çimento esaslı ve hidrolik bağlayıcılı bir yapıştırma harcıdır. Bu projede kullanılan 5 ton Bostik CeraBest Profi, beyaz granit yapıştırıcı özelliği ve C2TES1 standardı nedeniyle tercih edildi. 
Bostik FlexBant L: Su yalıtım sistemlerinde kullanım için uygundur. Bina hareketleri sonucunda oluşabilecek çatlamalarda suyun bir taraftan diğer tarafa sızmasını engelleyen, ortası elastik kauçukla entegre, kenarları elastik armür olan, elastik bir banttır. Çatlamaya müsait kritik köşelerde, yatay – düşey birleşim yerlerinde, düşey – düşey dik köşelerde kullanılır. Bu projede 150 metre FlexBant L uygulandı, izolasyon detayında sorunsuz yalıtım sağladığı için tercih edildi.

Translate »