Home Haberler Berker By Hager Türkiye Pazarında Fark Yaratmaya Hazırlanıyor

İnşaat sektörünün hızlı gelişimi ve nitelikli yapıların önem kazanması ile Türkiye akıllı bina otomasyon sektöründe hızla büyüyen Berker by Hager, teknoloji ve dizayn alanında geliştirdiği özel çözümleriyle ticari segmentte de fark yaratmaya hazırlanıyor.  Sektörde şuan dünyada ilk beş firma içinde yer alan Hager Group, beş sene içinde ilk üçe girerek 2020 yılında cirosunu 3 Milyar Euro’ya çıkarmayı hedefliyor. Grubun Türkiye’deki başarısını ve büyümesini göz önünde bulundurarak Türkiye’ye 100 Milyon Euro’luk yatırım yapma kararı aldı. Tüm altyapı çalışmaları ve görüşmeleri tamamlandığı süreçle ilgili değerlendirmeler sürüyor.

Yaşam konforu alanında teknoloji ve tasarımı yenilikçi yapısıyla birleştiren Berker by Hager Türkiye pazarında KNX sistem satışında pazar lideri… Hager Group içerisinde iki yıl üst üste ‘en hızlı büyüyen ülke’ sıralamasında da liderliğini koruyan Türkiye ofisi, rezidans ve konut gibi mega projelerden sonra ticari segmentte de fark yaratacak modüller geliştiriyor. Teknolojik altyapısı ile dünya devi konumundaki Hager Group ile birleşmesiyle birlikte tasarım gücünü endüstriyel altyapı ile destekleyen Berker by Hager, özellikle enerji verimliliği ve bina otomasyonuna yönelik teknolojik çözümleri ile ticari segmentte yapılara nitelik kazandıracak. Ofis ve fabrika binalarına özel uygulamalara yönelen marka; mesai saatlerine göre aydınlatma yönetimi, doğal ışık kaynağının ölçümlenerek aydınlatmanın ayarlanması, lojik sensörler yardımıyla kimsenin olmadığı alanlarda aydınlatmanın kapatılması ve bu kontrollerin online & mobil sistemlerden takip edilmesi ile yüksek enerji tasarrufu sağlarken bina yönetimini de kolaylaştırıyor. Enerji takip sistemleri, faturalandırma, deprem, yangın v.s gibi afet durumlarında özel senaryoların yanı sıra güvenlik düzenlemeleri ile de ayrıcalık yaratıyor.

Sistemin detaylarını ve ticari segmentteki hedeflerini düzenlenen basın toplantısında anlatan Berker by Hager Türkiye Genel Müdürü Medeni Kahraman, yeni yönetmelikle birlikte değişen enerji verimliliği takibi ve prosedürlerini detaylandırdı. “Ticari ve rezidans binalarda gidilecek nokta tamamen hizmet, konfor ve teknoloji… Hizmeti ve kaliteyi yükselterek her şeyi otomatikleştiriyoruz. Trend artık hızlı, akılcı ve teknolojik çözümler…” diyen Kahraman, “Berker by Hager olarak dünyada KNX olarak adlandırılan standardın ilk üç temsilcisinden biriyiz. Sistem dahilinde geliştirdiğimiz ara yüzler ile elektrik üzerine her şeyi tek bir cihaz üzerinde toplayarak konfor, kontrol ve enerji yönetimini en üst düzeyde kullanıyoruz. Yeni yönetmelikle birlikte belirli güçte enerji tüketimi olan binaların izlenmesi ve yönetilmesi şartına uygun modüller geliştiriyoruz ve projelere bu konuda danışmanlık veriyoruz. Yeni yönetmelik binalarda hareket olmayan alanlarda aydınlatma ve iklimlendirme kontrolünün lojik sensörlerle desteklenmesini şart koşuyor, böylelikle insan hatasını ortadan kaldırmayı amaçlıyor.  Biz de tam bu noktada cihazların kullanılmadığı zamanlarda çalışmasını otomatik olarak engelliyoruz. Leed Sertifikası’na ve Enerji Yönetmeliği’ne uygun sistemlerimizle binalarda %40’lara varan enerji verimliliği sağlıyoruz. Bunlar önümüzdeki dönemde daha sıklıkla karşımıza çıkacak. Biz marka olarak bu gelişime ve değişime şahit olmaktan mutluluk duyuyoruz. 2008’de Türkiye pazarına ilk giriş yaptığımız yıllarda lüks olarak algılanan ‘akıllı bina’ kavramının yönetmeliklere girerek ‘gereklilik’ halini alması ve marka olarak buna öncülük etmemiz oldukça gurur verici…” şeklinde konuştu. Sektörü eğittiklerini ve sundukları alt yapı hizmetleri ile fark yarattıklarını ifade eden Kahraman “Özellikle bu hizmetlerde ilk olmanın ayrıcalığını yaşıyoruz. Geliştirdiğimiz teknolojik altyapılar, yaşam konforunu yükselten hizmet ve modüllerimiz ile sektöre ciddi bir değer kattık. Bugün geldiğimiz noktada yatırımcıların ikinci üçüncü projelerinde varlık gösterirken Türkiye ofisi olarak başarımızı farklı pazarları yöneterek de tescilledik. KKTC, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Azerbaycan gibi pazarları yönetiyoruz” dedi.

Otelde konaklayan müşteri isteklerini hatırlayan sistem…

AVM, havalimanı, ofis projelerinde otomasyon odaklı özel sistemler geliştiren Berker by Hager otellere yönelik müşteri memnuniyetini esas alan senaryolar ile hizmet kalitesinde fark yaratıyor. Sistem otelde konaklayan misafirin iklimlendirme ve aydınlatma değerlerini kayıt altına alarak bir sonraki konaklamada yine aynı değerleri hatırlayarak uyguluyor ve ‘hoşgeldiniz’ senaryosu ile müşteriyi odada ismiyle karşılamak gibi ayrıcalıklar sunuyor.

Odadan çıkıldığı zaman otel yönetim sistemi sayesinde fonksiyonların otomatik durdurulması, check-in yapıldığı anda housekeeping isteği oluşması ve bütün bu fonksiyonların resepsiyona bilgi olarak gitmesi gibi yönetimsel kolaylıklar da sunuyor.

Berker by Hager, müşteri bilgilerini, yemek siparişlerini, SPA ve diğer tüm ihtiyaçlarını yönetebilen aplikasyonu ile otelcilikte de yeni bir dönemi başlatmaya hazırlanıyor.

Berker by Hager, isteğe göre şekillenen sonsuz çözümlerle projelerin geliştirici paydaşı oluyor…

Türkiye’de inşaat sektörünün gelişmesiyle birlikte nitelikli yapıların önem kazanması, gerekliliklerin ve günlük rutinlerin değişime uğramasına yol açtı. Konvansiyonel sistemlerden ‘enerji saving’ odaklı teknolojik sistemlere geçiş, akıllı bina sektöründe de rekabeti beraberinde getirdi. Berker by Hager, yaşanan bu değişimi önceden tahlil edip uygulamaya geçebilmek amacıyla ürün ve çözümlerin yanı sıra proje danışmanlık hizmetleri ile özellikle kompleks yapılarda güvenlik, konfor ve enerji tasarrufu alanında başarılı iş birlikleri geliştiriyor. Berker by Hager, Türkiye ofisiyle aynı zamanda KNX resmi eğitim merkezi olarak hizmet veriyor.

‘Hager Group içerisinde Türkiye olarak Ar-Ge’yi en çok yoran ve koşturan ülkeyiz…’

2010 yılında tasarım yönüyle dikkat çeken Berker ve endüstriyel alanda fokuslanan çözümleriyle fark yaratan Hager’in birleşmesinden doğan Berker by Hager, her iki alanı doğru kullanarak projelerde teknoloji ve dizaynı buluşturuyor. Patentli 1600’ün üzerinde ürünün yanı sıra, Manufaktur adı altında projeye özel üretim de gerçekleştiriliyor. Almanya, Fransa ve İsviçre ağırlıklı olmak üzere 11 ülkede toplam 28 fabrikada üretilen ürünlere her geçen yıl yeni tasarımlar ekleniyor. Ar-Ge çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Medeni Kahraman, “Hem Türkiye’de lokal bazlı partnerlerimizle hem de yurtdışı ile sürekli Ar-Ge çalışmaları yapıyoruz. Yurt dışında teknoloji, ürün ve inovasyona yönelik her yıl mutlaka yenilikler yapılıyor. Ar-Ge ve inovasyona ciddi bütçeler ayrılıyor. Bunun yanı sıra farklı pazarlara kulak vererek yeni ürün ve teknolojiler geliştiriliyor. Bu arada Türkiye olarak biz de Ar-Ge’yi en çok koşturan ve yoran ülkeyiz diyebilirim. Yeni bir ürün üretileceği zaman Ar-Ge ekibi sadece bize soruyor. Bunun sebebi ise sürekli talep ediyor olmamız. Biz bugünkü koşullara saplanıp mevcudu kullanmakla yetinmiyoruz, sürekli güncelleme yapıyoruz. İhtiyaca göre çözümler sunarak hem pazarı hem de projeyi geliştiriyoruz. Bu bakımdan takip edilen ve fikirlerine önem verilen bir pazarı temsil ediyoruz” dedi.

Yıllık cirosunun %7’sini Ar-Ge’ye ayıran Berker by Hager, yenilikçi ürünleri ile German Design, Reddot, IF Design Award, Good Design Award gibi ödüllerin sahibi oluyor. 2008 yılında giriş yapılan Türkiye pazarında KNX satışında pazar lideri olan Berker by Hager, ortalama 30 bin eve akıllı bina teknolojisi ile girdi.

Tüm Türkiye’ye yayılan lokal networkler ve hızlı & kaliteli servis ağı

Türkiye pazarına giriş yaptığı dönemde sektörü çok iyi analiz edip hizmet ve servis altyapısındaki eksiklikleri fark eden Berker by Hager, müşterilerin teknolojiye yönelik endişelerini gidererek satış sonrası hizmetlerde yarattığı ayrıcalıklarla güçlü bir servis yapılandırmasına gitti. Tüm Türkiye’de yaygın bayi ağı ile lokal hizmetler sunan marka, yerelleşebilmenin verdiği hızlı servis yeteneği ile pazarın hakim ortağı oldu.  OTMwNTUwOD-berker-by-hager-12-subatta-basin-toplantisi-duzenliyor

Translate »