Home Haberler Kaban Makine Yönetim Kurulu Başkanı Salim Kaban

Firmamız; müşteri memnuniyetinin en üst düzeyde tutulduğu bir anlayışla, daimi kendini geliştiren ve sürekli yenilikler yaparak, zaman ve para kaybının en aza indirildiği son teknolojileri müşterilerine sunmaktadır. Bu da firmamızın sektöründe tercih edilen üstün bir marka olmasını sağlamıştır.

 

  • Firmanızı ve kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Kaban Makine, 1986 yılında 20 m2 bir atölye de tarafımdan kurulmuş olup; 30 yılı aşkın süredir, PVC ve Alüminyum Doğrama makinaları imal etmektedir. Toplam üretiminin yüzde 70’ini 85 farklı ülkeye ihraç eden firmamız; 80’i aşkın makine modeliyle doğramacılara farklı bütçelerle ulaşılabilir alternatifler sunmaktadır. Firmamız; müşteri memnuniyetini en üst seviye de tutarak, Türkiye’de lider üretici konumunu kalıcı kılmayı, teknolojik yeniliklerin geliştiricisi ve takipçisi olmayı; bununla birlikte Dünya’da ki taleplere dinamik şekilde cevap vererek ülke ekonomimize katma değer sağlamayı kendisine misyon edinmiş lider bir markadır.

 

  • Bildiğiniz gibi makina sektörümüz dünyada ön sıralarda yer alıyor. Bir zamanlar makine dendiğinde, Almanya ya da İtalya’nın kapısını çalanlar, artık ülkemizi tercih ediyor. Bu bağlamda makine sektöründeki konumumuzu ve özelde sizin firma olarak konumunuzu anlatır mısınız?

2015 Yılında dünya genelinde süre gelen  politik ve ekonomik çalkantılar neticesinde tüm dünyada ticaret daralmıştır. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen 2015 yılında Kaban Makina gerek yurt içi gerekse de ihracat pazarlarında büyümesini sürdürmüştür. Sürekli büyümenin arkasındaki en önemli güç, müşteri ihtiyaçlarının doğru tespit edilmesi ve Kaban Makinanın sahip olduğu teknolojik imkanların yardımıyla üstün kaliteli ve yüksek performanslı, rekabetçi ürünlerin geliştirilip pazara sunulmasıdır. Son yıllarda alüminyum sektöründeki gelişimin göz önüne alınarak 2016 yılının başında pazarın ihtiyacı olan yüksek verimlilik değerlerine sahip Alüminyum İşleme Merkezimiz dünya pazarında büyük beğeni kazanmıştır.  28 ülke de 32 mevcut bayimiz ile PVC ve Alüminyum doğrama sektöründe dünya pazarına hizmet vermekteyiz. Marka bilinirliliğimiz sayesinde yurtdışı bayi ağımızın yanı sıra; satış sonrası hizmetler teknik servis ağımızın da dünya geneline yayılmasını sağlamış durumdayız.

 

 

  • Makine üretiminde, mekanik kadar elektronik ve yazılım da işin içine giriyor. Bu tip teknolojik ihtiyaçlarınızı dışarıdan mı temin ediyorsunuz, yoksa kendi bünyenizde mi geliştiriyorsunuz? Yaptıklarınızı anlatır mısınız?

Projelerimizin tamamını kendi bünyemizdeki ekiplerle gerçekleştiriyoruz. Bilişim ve Yazılım departmanımızla koordineli olarak çalışan Ar-Ge departmanımızın yoğun ve üstün çalışmaları sonucunda Kaban Makina bu ay Türkiye’nin 605nci “Ar-Ge Merkezi ” olmuştur. Bu sorumluluğun bilinciyle ekibini günden güne geliştiren firmamız dünya markası olabilmek adına geleceğe yönelik yatırımlarını arttırmayı planlamaktadır.

 

 

  • Ürünlerinizin tanıtımlarını ne şekilde yapıyorsunuz? Reklam aracı olarak neleri tercih ediyorsunuz?

Müşteri memnuniyeti ve uluslararası referanslar firmamızın marka bilinirliliğine ve imajına en büyük olumlu katkı sağlayan etkendir. Sosyal medya da ( facebook, instegram, linkedin vb. ), sektörel dergiler de sürekli yer alıp; ulusal ve uluslararası dünya çapındaki fuarlara her sene yeniliklerimizi sunmak adına katılmaktayız. Her yıl ortalama 2 kez yerel, 20 kez da uluslararası fuarlar da katılımcı olarak yer almaktayız.

 

 

  • Tüketiciler sizi neden tercih etmelidir?

Firmamız; müşteri memnuniyetinin en üst düzeyde tutulduğu bir anlayışla, daimi kendini geliştiren ve sürekli yenilikler yaparak, zaman ve para kaybının en aza indirildiği son teknolojileri müşterilerine sunmaktadır. Bu da firmamızın sektöründe tercih edilen üstün bir marka olmasını sağlamıştır.

 

 

  • Son olarak okuyucularımıza bir mesajınız var mı?

Tüm sektörler de üretime çok değer vererek ülke ekonomimize katkı sağlamak adına yılmadan, durmadan çok çalışmalıyız. Gelecek nesillere kalıcı tesisler bırakmak adına teknolojiyi ve dünya pazarlarını yakından takip etmeliyiz. Yeni neslin yetişmesine ve bayrağı teslim almasına önem vermeliyiz. Bu amaçla, tüm okurlara sağlık ve başarılar dilerim.

Translate »