Home Haberler IRTA Dünya Barter Birliği 35.Uluslararası Genel Kongresi yapıldı

 Dünyanın lider barter derneği ve savunucusu olan Uluslararası Karşılıklı Ticaret Birliği (IRTA), 35. Barter Birliği üyeleri toplantısını Meksika Cancun’da gerçekleşti. IRTA Dünya Barter Birliği Toplantısı’na, Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Dr.M. Sırrı Şimşek katıldı.

 Dünya Barter ticaretinin ve takas endüstrisinin en büyük destekçisi Dünya Barter Birliği 35. Uluslararası Genel Kongresi, dünyada ki en başarılı barter şirketlerini bir araya getirdi.

Meksika’nın Cancun şehrinde 15 ülkeden 100 katılımcı ile gerçekleşti. Katılımcılar Gran Ovasis Resort &Spa Cancun tesislerinde ağırlandı. 3 gün süren kongre renkli görüntülere sahne oldu. Kongre boyunca, Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sırrı Şimşek dünyadaki diğer Barter şirketleriyle işbirliği görüşmeleri gerçekleştirdi. BPS Teknolji den BPIMG_3305S in CEO su Trevor Dietz ile de bir araya gelen Dr. Şimşek Barter şirketlerini teknoloji daha iyi kullanması konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Barter Oskarı sayılan HALL OF FAME ödülü 2008 yılında Türk Barter İnternational A.Ş.’ e verilmişti. Bu yıl ise, daha önce aynı ödülü almış üyelerin oyları ile, Michael Mercier’e verildi.

Efsane Tiyatrocu Dette Glashouwer Keynote; Dette Glashouwer Hollanda daki tiyatrosunu kapattıktan sonra Para ile ilgili konferaslar ve sunumlar yapmaya başladı. Istanbul da iki yıl önce sunum yapan Dette Glashouwer Norveç,Riga,Almanya İtalya,Kenya,Güney afrika ve AMerika da sunumular yapttı.Paranın tarihi sürçlerini anlatan Dette Glashouwer 2011 de Mediamatik En iyi fikir ,2012 d ede Summerfestival DSe Parade ödüllerini aldı. Paranın günlük ihtiyaç kadarından fazlasının MUTLULUK getirmesinin zor olduğunu vurguladı. Barter endüstrisinde alternatif para vurgusu yaptı.

Dünya Barter Birliği Başkanı Anetta Riggs 62 Barter CEO su na özel bir Hoş geldiniz konuşması yapan Başkan Barter Sisteminin alternatif ödeme sistem uygunluğu Californiya Departmet of Business Oversight (CDBO) tarafından onaylandığını bildirdi. Tecrübelerimizi ve bilgeliklerimizi paylaşarak daha da büyüyeceğiz diyerek kongre ve panelistler için başarı dileklerini iletti.

Dünya Barter Birliği Genel Sekreteri Ron D. Whitney Yaptığı konuşmada , Global pazara ayak uydurarak Barter alışverişini Global olarak ta ülkeler arasında yapılması gerektiğini vurguladı. Univercal Currency olarak barter ortak pazarında yapılan işlemlerin 2014 yılında aratarak zirve yaptığını açıkladı.

Kongrede; Bitcoin ve Lokal ödeme (Crypto-currency) hızla büyümesi ve finansal enstruman haline gelmesin nedeni, ile;ödeme çözümlerinin disipline edilmesi ve bir düzenleme altına alınması öngörüldü.

Barter sisteminin teknoloji kullanması ecloud e-trade ,mobilite ,QR code gibi yeni gelişen bilişim teknolojileri kullanması hakkında tebliğler sunuldu.

İslam finansman şirketlerinin barterı aktif kullanması ve Çin’de takas sisteminin kurulması ile ilgili çalışmalar yapıldı.

Kongre, Tamamlayıcı para barter, cari açık yönetimi, satış ve brokerların eğitimi, Universal Currency ( UC ) seminerleri ile devam etti.

Takas tarihinin dünya ticaretinde, para, merkez bankaları ve barter’ın geleceğinin açısı belirlendi.

Global pazara ayak uydurarak Barter alışverişini Global olarak ta ülkeler arasında yapılması gerektiğini vurguladı. Univercal Currency olarak barter ortak pazarında yapılan işlemlerin 2014 yılında aratarak zirve yaptığı açıkladı.

Uluslararası birçok anlaşmalarla gücüne güç katan Türk Barter İnternational, Türkiye’de faaliyet gösterdiği günden beri tüm barter şirketleri tarafından takip edilen örnek bir sisteme sahiptir.

Dünyada Barter denilince akla gelen ilk isimlerden olan Türk barter, ekonomiye yeni bir soluk getirmiştir. Her geçen gün yeni hizmetler sunan Türk Barter; Barter Medya, Barter Sigorta, Ekonomix, Emlak Takas merkezi, Oto Takas Merkezi, Barter Fırsatı, Barter Çözüm Merkezi, Akçek gibi projelerle yıldızını parlatmıştır.

20 yıllık deneyimiyle, 10.000 kurumsal üyesine hizmet vermektedir. Türk Barter, güçlü finansal araçlar ile teknolojik alt yapıya sahip, uluslararası sertifika ile belgelendirilmiş kurucuları, tecrübeli ve yetişmiş personele sahip olarak hizmet vermektedir.

İşletmelerin finansman yükünü taşımakta zorlandığı bir dönemde, Alternatif Ticaret ve Finansman modeli Barter sistemi ile Türk Barter işletmelerin imdadına yetiştiğini ifade ediyor.

IRTA-LOGO

 

Translate »