Home Haberler 25. İntermob Fuarı’nda, yüzlerce iş bağlantısı gerçekleşti

İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen İntermob Fuarı, Türkiye içinden ve dışından 554 firma ve firma temsilcisini ağırladı. Fuarı, Avrupa, Balkanlar, Afrika, Orta Asya ve Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere geniş bir coğrafyadan Türkiye dahil 112 ülkeden toplam 37.610 nitelikli sektör profesyoneli ziyaret etti.  Fuarda yüzlerce iş bağlantısı gerçekleştirildi.   

RX Tüyap tarafından düzenlenen, Mobilya Aksesuar Sanayicileri Derneği (MAKSDER) iş birliği ve T.C. Ticaret Bakanlığı’nın destekleri ile gerçekleşen 25. İntermob Fuarı, 30 Eylül-3 Ekim 2023 tarihleri arasında Büyükçekmece – İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde mobilya yan sanayi ve aksesuarları sektörünün lider firmalarına ev sahipliği yaptı. Uluslararası iş platformu konumunda olan fuar, katılımcılara yeni ihracat fırsatları sunarken, ilham veren tasarımları fuar ziyaretçileri ile buluşturdu.  

Yurt dışından 7.800’e yakın uluslararası ziyaretçi ağırlayan fuarda, Azerbaycan, BAE, Bahreyn, Polonya, Romanya, Gürcistan, İran, Rusya, Moldova, Belarus, Özbekistan, Ukrayna, Tacikistan, Bosna Hersek, Sırbistan, Kuzey Makedonya, Hırvatistan, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Filistin, Hırvatistan, Irak, Katar, Libya, Lübnan, Mısır, Sudan, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün, Tacikistan’dan olmak üzere 300 kişilik alım heyeti de katılımcı firmalar ile görüşmeler gerçekleştirdi. 

Fuar memnuniyet düzeyi çok yüksek

Fuar, katılımcılarına sunduğu birçok ihracat olanakları ile birlikte eşsiz bir ticaret platformu görevi görürken, katılımcıların %93’ü, ziyaretçi profillerinin de hedef kitlelerine çok uygun olduğunu belirtti. Ziyaretçilerin ise % 95’i fuardan çok memnun ayrıldıklarını, geniş bir ürün yelpazesi ile karşılaştıklarını ve gelecek sene fuarı tekrar ziyaret edeceklerini dile getirdiler.
RX Tüyap Genel Müdürü Berkan Öner, Cumhuriyetin 100. yılında 25. kez düzenledikleri İntermob’un sektör temsilcileri için çok verimli bir fuar deneyimi olduğunu söyledi.  Yaklaşık olarak 38 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını belirten Öner, “Fuarda tüm katılımcı ve ziyaretçilerimiz nezdinde çok pozitif görüşler var. Özellikle katılımcılarımızın gelecek ziyaretçilerin profilinden memnuniyet duymaları doğru ziyaretçi kitlesine ulaştığımızın önemli bir göstergesidir. Yapılan yüzlerce iş bağlantısı eminiz ki ihracat rakamlarına yansıyacak. Türkiye mobilya yan sanayi sektörü büyüklüğünü bir kez daha göstermiş oldu. Alınan bu olumlu sonuçlar ve gerçekleştirilen iş anlaşmaları bizi gelecek için daha da motive etti” diye konuştu.

Avrupa’da ilk üçte

Çeyrek asırlık geçmişe sahip olan İntermob, alanında Avrupa’nın ilk üç büyük fuarından biri ve Avrasya’nın ise en büyük ve en kapsamlı ihtisas fuarı olarak geleceğe ilham veren tasarımlara ve yeni iş bağlantılarının kurulmasına olanak sağladı. 120.000 metrekarelik kapalı alanda gerçekleşen İntermob Fuarı’nda; orman ürünleri, yonga levha, kapak, panel, profil kaplama, kenar bandı, mobilya aksesuarları ve sistemleri, mobilya kimyasalları, boyalar, yapıştırıcılar, üretim malzemeleri ve ekipmanları ile döşemelik malzeme ve ekipmanları, kumaş ve sünger kesme makineleri sergilendi. 381 yerli, 173’ü yabancı toplamda 554 firma ve firma temsilcisi ürünlerini fuar ziyaretçileriyle buluşturdu.

Gelecek buluşmamızı takviminize şimdiden not edin!

12-15 Eylül 2024 tarihleri arasından 26’ncısı düzenlenecek fuar için hazırlıklar şimdiden başladı. Mobilya yan sanayi için ideal bir ticari platform olan fuarın 2024 tarihlerini takviminize not edin. 

Translate »