Home Haberler 3M, her yıl 1.000.000 kişiyi bilinçlendirmeyi amaçlıyor

3M, yüz on yılı aşkın süredir yeni fikirler geliştiriyor ve bu fikirleri dahiyane ürünlere dönüştürüyor; ileri seviyedeki teknolojilerini, yeni ve beklenmedik şekillerde kullanarak, inovasyon yeteneğini 55.000’den fazla ürünüyle sergiliyor. Bugün 3M; Tüketici Ürün Grubu, Elektronik ve Enerji Grubu, Sağlık Bakım Ürünleri Grubu, Endüstri Ürünleri Grubu ve Güvenlik ve Grafik Çözümleri Grubu olmak üzere 5 ana iş grubu ve bu grupların altındaki 28 aktif satış ve pazarlama bölümünden oluşuyor. Yıllık satış rakamı 31 milyar dolar olan ve 70 ülkede faaliyet gösteren 3M’in dünya çapında 89.000 çalışanı bulunuyor. 3M’in 1987 yılından bu yana faaliyet gösterdiği Türkiye’deki çalışan sayısı ise yaklaşık 600.

3M Türkiye, Çerkezköy’de kurulu üretim tesisinde Ar-Ge’ye sürekli yatırım yaparak, müşterileri için lokal çözümler üretiyor. Kişisel bakım, ev, hobi ve kırtasiye ürünleri, elektrik, elektronik, telekomünikasyon sistemleri, sağlık ürünleri, trafik güvenliği, grafik ve reklam çözümleri, işçi ve işyeri güvenliği çözümleri ve otomotiv, inşaat, kimyasal üretim gibi onlarca sektörde, endüstriyel ve kişisel ürünleriyle müşterilerine yaratıcı çözümler sunuyor.

 

3M “Takmazsan Kaybedersin” diyor, sektörü bilinçlendiriyor

İş sağlığı ve güvenliği alanında yapılan bilinçlendirme çalışmaları, yaşanabilecek iş kazalarının engellenmesinde önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle 3M, kurumların, düzenli olarak çalışanların katılımı ile iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitimler alması gerektiğine inanıyor. Faaliyet gösterdiği her ülkede iş güvenliği ve sağlığı konusunda ürünlerimizin yanında işçileri ve işverenleri bilinçlendirmek için çeşitli eğitimler, tiyatro gösterileri ve seminerler düzenleyen 3M, her kesimde bu konuda algı ve bilinirliği artırmaya çalışıyor. Toplumsal bilinç artışı sağlamayı görev edinen 3M, çalışanların sağlığını korumaya yönelik sunduğu ürünlerin yanı sıra yaptığı bu çalışmaları sosyal sorumluluk gibi değerlendiriyor.

3M, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte “Takmazsan Kaybedersin” adlı bir kampanya yürütüyor. Kampanya çerçevesinde hem 2013’te hem de bu yıl birer kamu spotu hazırlandı ve yayınlandı. Halen devam eden kampanya ile 3M, daha fazla kişiye ulaşarak toplumu bilinçlendirme hedefi doğrultusunda ilerliyor.

Bu yıl ilk kez 5-7 Mayıs tarihleri arasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından organize edilen Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı’nda gerçekleştirilen Türk İş Güvenliği ve Sağlığı İhtisas Fuarı TOSH’a ve 18-21 Eylül tarihleri arasında bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen ISAF İş Güvenliği ve İş Sağlığı Fuarı’na katılan 3M, sektöre sunduğu inovatif ürün ve çözümlerini geniş kitlelere ulaştırdı.

Ayrıca, İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda farkındalığı artırmak için, kişisel koruyucu donanımların farklı çalışma ortamlarında nasıl çalıştığını anlatan bir oyun geliştiren 3M Türkiye bu oyunda farklı çalışma koşullarında çalışanı bekleyen tüm olası tehlikelere dikkat çekiyor.

3M aynı zamanda, yoğun işbirliği içinde olduğu çözüm ortaklarında, iş güvenliği interaktif tiyatro oyunu sunuyor. Bu tiyatro oyununda, bir çalışanın hayatı, sabah evden çıkmasından bir sonraki iş gününe canlandırılırken, iş güvenliğinde ne gibi noktaları gözden kaçırdığımızı ve “bana bir şey olmaz” bakış açısının yol açtığı sonuçlar gösteriliyor. Son 4 yılda 80’den fazla işletmede sergilenen bu tiyatro oyunu, güldürürken düşündürme yönüyle 3M’in bilinçlendirme adına yaptığı en önemli araçlardan biri olma özelliğini taşıyor.

Kişisel koruyucu donanımlar çalışanların sağlığını koruyor

3M, iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması amacıyla, çeşitli sektörlere yönelik üstün kaliteli ürün ve çözümler üretiyor. Kişisel Koruyucu Donanım başlığı altında, toz ve gaz maskeleri, motorlu ve hava beslemeli sistemler, gürültüden korunma, iletişim çözümleri, göz koruma, kaynaktan korunma, ölçümleme cihazları, yüz siperleri ve vizörler, koruyucu tulumlar ve baretler gibi pek çok seçenek sunuyor.

Özellikle yaptığı iş gereği anlık ve sürekli gürültüye maruz kalanlar için kulak koruyucu kullanmak hayati önem taşıyor. 1972’depiyasaya sunulan dünyanın ilk PVC kulak tıkacı Ear-Classic, konforlu ve etkili bir şekilde işitme koruması sağlıyor ve dünyanın en çok kullanılan kulak tıkaçları arasında yer alıyor.

3M™ Peltor™ X Serisi kulak tıkaçları, üstün seviyede konfor, dayanıklılık ve korumayı bir arada sunuyor. Yüksek kaliteli tasarımıyla da dikkat çeken bu ürünler, 2013’te reddot Tasarım Ödülü ve Amerika Endüstriyel Tasarım Derneği Bronz Ödülü aldı.

SecureFit iş güvenliği gözlükleri, giyen kişinin yüz profiline göre kendiliğinden ayarlanma özelliği ile güvenlikten taviz vermeden rahat ve sağlam bir kullanım sunuyor.

Tek kullanımlık koruyucu tulumlar, endüstriyel işyerlerinde çalışanların serbestçe harekete etmelerini ve işlerini verimli olarak yapmalarını sağlarken korunmalarına yardımcı oluyor.

3M 6500 serisinde yer alan yarım yüz maskeleri solunum korumasında konfor, dayanıklılık ve güvenilirliği bir arada sunuyor. Hızlı açılabilme özelliği sayesinde bu ürünler, boya, demir-çelik gibi kirli alanlara girip çıkmayı gerektiren sektörlerde çalışanlara kolaylık sağlıyor.

3M Aura Partikül Solunum Maskesi 9322+, çeşitli endüstriyel uygulamalarda ve FFP2 koruma gerektiren işlerde, toz ve dumana karşı koruma sağlıyor. Düşük nefes direnci filtresi teknolojisi, nefes almayı daha kolay hale getiriyor. 3 panelli tasarımı, konuşurken yüzün hareket etmesine izin vererek daha rahat bir kullanım sağlıyor.

3M, iş güvenliği ürünleri ve çözümlerini, müşterilerinin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda sürekli olarak geliştirmeye devam ediyor.

3M ürünlerinin kullanım etkinliği ölçerek ideal çözümler sunuyor

Sektörde ilk kez 3M tarafından ortaya konan fit test sayesinde kişisel koruyucu donanım ürünlerinde en ideal çözümler sunuluyor. İş güvenliği ürünleri ile ilgili, sektörde bilinç düzeyinin artmasının yanı sıra kullanılan ürünün kullanım etkinliği ölçümlenebilmesi de önem taşıyor. 3M, fit testi sayesinde ürünlerinin kullanıcıları için kullanım etkinliği ölçebiliyor. Örneğin solunum fit testinde, maskenin yüze ne kadar iyi oturduğunu, sızdırmazlığını kontrol edebiliyor. Gürültüden korunma fit testinde, kulak tıkacının, kulakta ne kadarlık bir koruma sağladığını, hangi gürültü seviyerlerinde ve frekans aralıklarında, nasıl koruma sağlanacağını gösteriyor.

 

3M_Logo_RGB_8mm

Translate »