Home Haberler Akçansa 41 Yıldır Çanakkale’de Üretmekten Gurur Duyuyor

41 yıldır faaliyet gösterdiği Çanakkale’nin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlayan Akçansa, yılda 5,5 milyon ton çimento ve 4,5 milyon ton klinker üretim kapasitesine sahip olan fabrikasıyla Çanakkale’ye değer katmaya devam ediyor.

Çanakkale’de 1974’te kurulan Çanakkale Çimento ile Akçimento’nun birleşmesinden doğan Akçansa, Çanakkale’deki 41 yıllık gAkcansa+Limaneçmişiyle büyük gurur duyarken, dünya ve Türk tarihinde eşsiz bir zafer olarak yerini alan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıldönümünde atalarımızı saygıyla anıyor.

Türkiye yapı malzemeleri sektörünün lideri Akçansa, Çanakkale Fabrikasında yılda 5,5 milyon ton çimento ve 4,5 milyon ton klinker üretiyor. Akçansa, bölgede doğrudan ve dolaylı olarak 800’e yakın kişiye istihdam sağlayarak, Çanakkale için önemli bir istihdam kaynağı olma özelliği taşıyor.

Akçansa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, Çanakkale’nin Akçansa için önemine dikkat çekerek, “Çanakkale’nin Akçansa için anlam ve önemi her zaman çok farklı olmuştur; çünkü Akçansa, Çanakkale topraklarında doğup büyümüştür. Adımızın, Türk tarihinde çok önemli bir yer tutan Çanakkale ile birlikte anılması bizi her zaman gururlandırmıştır” dedi.

“Akçansa’nın çalışmalarının odağında verimlilik ve sürdürülebilirlik var”

Akçansa’nın Çanakkale’deki faaliyetlerine değinen Mehmet Hacıkamiloğlu; “Yarım asra yakın bir süredir Türk çimento sektörüne yön veren bir şirket olarak, yeni yatırımlarımızı enerji ve sürdürülebilir çevre alanına yönlendirmekteyiz. Bu doğrultuda yenilenebilir enerji kaynakları, atık yönetimi uygulamalarıyla verimlilik ve sürdürülebilirlik odaklı çalışıyoruz. Çanakkale Fabrikamızın enerji ihtiyacının %30’unu 2011 yılında faaliyete geçirdiğimiz Türkiye’nin ilk “Atık Isı Geri Kazanım Tesisi”nden elde ediyoruz. Ürettiğimiz elektrik, Çanakkale ili merkezinin evsel elektrik enerjisi tüketimine eşdeğer orandadır. Çanakkale Fabrikamızdaki “Alternatif Yakıt Besleme” yatırımımızı 2013 yılının Mart ayı itibarıyla devreye aldık. 11 milyon TL’lik yatırımla faaliyete geçen Alternatif Yakıt Hazırlama ve Besleme Tesisimiz, bugün Türkiye’nin lastik parçalayarak yakabilen ilk ve tek tesisidir” diye konuştu.

“Çanakkale’de ürettiğimiz ürünlerle, ABD pazarının en büyük tedarikçisiyiz”

Akçansa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, Akçansa’nın Çanakkale’de kurulu limanı sayesinde ihracatta da önde gelen kuruluşlardan biri olduğunu söyleyerek; “Akçansa olarak, Çanakkale’de lojistik avantaja sahibiz. Limanımız sayesinde sadece yurt içinde yaptığımız satışlarla değil, aynı zamanda çimento ihracatında da Türkiye’nin en önde gelen kuruluşlarından biriyiz” açıklamasında bulundu.

Akçansa’nın yabancı ortağı HeidelbergCement’in katkısıyla ihracat pazarlarında önemli ve kalıcı pazarlar kazandığının da altını çizen Hacıkamiloğlu, “İhracatla ilgili faaliyetlerimizi, HeidelbergCement’in uluslararası kuruluşu olan HCTrading firması ile gerçekleştiriyoruz. ABD, Batı Afrika ülkeleri, Akdeniz Havzası, Rusya gibi çok farklı coğrafyalara ürün ve hizmetlerimizi ulaştırıyoruz. Sadece Çanakkale’de üretimini yaptığımız düşük alkalili çimento ihracatımız ile ABD pazarının en büyük tedarikçisi konumundayız” dedi.

akcansa_logo

Translate »