Home Haberler Anadolu Cam’ın ‘Cam Yeniden Cam’ projesine bir ödül de İSO’dan

Anadolu Cam, camın geri dönüşümü konusunda toplumsal farkındalığı artırmayı hedeflediği ‘Cam Yeniden Cam’ projesi ile ödül almaya doymuyor. Anadolu Cam, son olarak proje ile İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) 14. Çevre ve Enerji Ödülleri’nde “çevre dostu uygulama” kategorisinde üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Cam Yeniden Cam projesiyle camın hem çevre hem de sağlık açısından en doğru ambalaj olduğundan hareketle cam geri dönüşümü konusunda farkındalık yaratmayı hedeflediklerini belirten Ercan Kahraman, şunları kaydetti: “Cam Yeniden Cam’ın nihai amacı toplumsal bir davranış değişikliği yaratarak geri dönüşüm toplumuna geçişi sağlamaktır. Proje kapsamında anaokulları ve ilköğretimi kapsayan eğitim faaliyetleriyle çocuklara, sokak aktiviteleriyle toplumun her kesimine, ÇEVKO ile yapılan işbirliğiyle STK’lara, belediyelere hibe edilen cam kumbaraları ve cam ambalaj atığı toplama araçlarıyla yerel yönetimlere, hizmete sunulan cam kırma makineleriyle kafe, otel, restoran gibi işletmelere, cam ambalaj atıklarını yeniden üretimde kullanılabilir hale getiren tesislere verilen teknik ve finansal destekle de özel sektöre ulaşıyoruz.”Türkiye’nin lider cam ambalaj üreticisi Anadolu Cam, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen 14. Çevre ve Enerji Ödülleri’nde çevre dostu uygulama kategorisinde üçüncülük ödülünü kazandı. Şişecam Topluluğu bünyesindeki Anadolu Cam’ın cam geri dönüşümü konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen ‘Cam Yeniden Cam’ projesine verilen ödülü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk tarafından Anadolu Cam Kalite, Çevre ve Teknik Standartlar Müdürü Ercan Kahraman’a takdim edildi.

Anadolu Cam, ‘Cam Yeniden Cam’ projesiyle daha önce Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) sosyal sorumluluk ödülleri kapsamında ‘Sürdürülebilirlik Ödülü’ne de layık görülmüştü. Türkiye’nin en geniş kapsamlı sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ‘Cam Yeniden Cam’ kapsamında bugüne kadar 163 bin ilköğretim öğrencisine cam geri dönüşümü konusunda eğitim verildi.

Başta cam ambalaj atıklarının yoğun olduğu büyük şehirler olmak üzere toplam 13 ildeki 90’nın üzerinde ilçe belediyesiyle işbirliği yapılan projede, belediyelere 9 bin adede yakın cam kumbarası hibe edildi. Kumbaralar aracılığıyla bugüne kadar 420 bin ton camın, bir başka ifadeyle 1,7 milyar adet cam şişenin çöpe gitmesi de önlenmiş oldu.

images (1)

Translate »