Home Tedarikçiler bilim & teknoloji Asansörlerde Hayat Kurtaran Teknoloji Back-Up

Mitsubishi Electric’in yedek kontrol yazılımı ile kat arasında kalma riski tarih oluyor. Elektrik kesintisi, deprem gibi durumlarda Back-Up Sistemi’nin devreye girmesi ile asansörler en yakın katta duruyor ve yolcuların asansörden tahliyesi sağlanıyor.

Japonya’nın en büyMitsubishi-Electric-Asansor.jpgük asansör üreticisi olan Mitsubishi Electric’in asansör üretiminde uyguladığı Back-Up sistemiyle, ciddi ölçüde can kayıplarına yol açan asansör kazalarının büyük oranda önüne geçiliyor.

VVVF invertör kontrol teknolojisini gerçekleştiren ilk marka olan Mitsubishi Electric, en düşükten en yüksek hızlara invertör uygulayan bu sistemle voltaj ve frekans değişimiyle hız kontrolünü ayarlayarak daha yumuşak bir seyir sağlıyor. Mitsubishi Electric asansörlerinin sahip olduğu yedek kontrol yazılımı ile asansörün kat arasında kalmasının önüne geçilirken, kontrol panelinde arıza olması durumunda ikinci bir Back-Up sistemi ile yolcuların asansörden tahliyesi sağlanıyor.

Üst düzeyde güvenlik donanımı ve yazılımının yanısıra yedek kontrol yazılımıyla da sektörde fark yaratan Mitsubishi Electric, “seyahat konforu, kalite, sessizlik” konularında da asansör sektörüne öncülük ediyor.

Yapay Zeka Teknolojisie1d58f498bc94792888bb5f8e7c4093b-480x268

Mitsubishi Electric, operasyonda verimlilik sağlayan ve kullanıcı memnuniyetini arttıran Supervisory System’i geliştirerek, asansörlerinde özel tasarlanmış Al Supervisory System’i kullanıyor. Bu sistemde mevcut trafik akışı sistem bilgisayarında hafızaya alınıp bekleme süreleri minimuma indiriliyor ve servis hizmeti sorunsuz ve minimum enerji sarfiyatı ile gerçekleşiyor.

Sabit manyetik alanlı dişlisiz motorlara sahip olan Mitsubishi Electric asansörleri, bu teknoloji sayesinde daha küçük ve daha az enerji harcayan, yüksek enerji tasarruflu dişlisiz tahrik mekanizmaları geliştiriyor. Bu enerji tasarruflu mekanizma aynı zamanda ultra hızlarda dahi gürültü ve titreşimi ortadan kaldırarak, güvenli ve sarsıntısız seyir konforu sağlıyor. Mitsubishi Electric asansörleri, 50 desibel altındaki sessizliği ve yağlamaya ihtiyaç duymamasıyla da çevreye son derece duyarlı olmasıyla biliniyor.

Yüzde 35’e Varan Enerji Tasarrufu

Mitsubishi Electric’in Regenerative kontrol paneli olan asansörlerinde motor, dolu kabin aşağıya inerken veya boş kabin yukarıya çıkarken güç üretici olarak çalışıyor. Bu asansörlerde açığa çıkan ısı enerjisi, elektrik enerjisi olarak bina elektrik sistemine geri veriliyor. Bu sistem sayesinde, sistemin kullanılmadığı asansörlerle kıyaslandığında yüzde 35’e varan enerji tasarrufu sağlanırken ayrıca harmonik akımlar ve CO2 azaltılıyor.

794px-Mitsubishi_Electric_logo.svg

Translate »