Home Haberler ASAŞ otomotiv ürünleriyle IAA Mobility’de gövde gösterisi yaptı

ASAŞ, dünyanın en büyük ve en önemli mobilite etkinliği olan IAA Mobility Uluslararası Mobilite Fuarı 2023’te yerini aldı. Münih’teki fuarda ASAŞ; elektrikli araç batarya, çarpışma elemanları, elektrikli araç gövde ve şase ile güvenlik elemanı profillerini ziyaretçilerin beğenisine sundu. Türkiye’nin lider sanayi kuruluşlarından ASAŞ, 5-10 Eylül tarihleri arasında Almanya’nın Münih kentinde gerçekleştirilen IAA Mobility Uluslararası Mobilite Fuarı 2023’te gövde gösterisi yaptı. Münih Exhibition Center’da düzenlenen, dünyanın en büyük ve en önemli mobilite etkinliği olan fuarda ASAŞ, 3. Hol C40 numaralı standında ziyaretçilerini ağırladı. Otomotiv sektörüne yönelik geniş bir yelpazede ürün tedarik eden ASAŞ, bu fuarda da elektrikli araç batarya, çarpışma elemanları, gövde ve şase profilleri ile güvenlik elemanı profillerini sergiledi.

Montaja hazır parça üretim kabiliyeti

ASAŞ Genel Müdürü Derya Hatiboğlu, entegre tesise sahip bir marka olarak, billet dökümü-ekstrüzyon-mekanik işlem (CNC işleme, büküm, kaynak vb.) ve yüzey işlem operasyonlarını gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi: “Firma olarak birçok farklı sektöre yarı mamulden montajlı bitmiş ürünün üretimine tek noktadan servis veriyoruz. Son dönemde özellikle araçların aynı yakıt miktarı ile daha uzun mesafe gidebilmelerinin sağlanması ve karbon salınımının azaltılması amacıyla araçların hafifletilmesi için çalışmalar yapılıyor. Bu bağlamda hafif bir malzeme olan alüminyumun alaşımlandırma kabiliyeti ile istenen mukavemet değerine erişime imkân vermesi otomotiv sektöründe kullanımını artırdı. ASAŞ olarak otomotiv sektörü gibi nitelikli sektörlere yönelik tasarım geliştirme,  alaşım geliştirme, proses geliştirme süreçlerini yönettiğimiz; uluslararası projelerde araştırma ve geliştirme konularında değer üreten sektörün ilk AR-GE merkezine sahibiz. Tasarım için dünyada kabul gören mühendislik programlarımız ile analiz yapıyor, bir yandan da müşterilerimize optimum tasarımlar sunabiliyoruz. IAA Mobility Uluslararası Mobilite Fuarı 2023’te gördüğümüz ilgi bizi çok mutlu etti. Türkiye’nin lider sanayi kuruluşlarından biri olarak Avrupa ve dünya pazarındaki etkinlik alanımızı daha da genişletmek istiyoruz.”

500 binden fazla kişi ziyaret etti

IAA Mobility Uluslararası Mobilite Fuarı 2023, ziyaretçilerine heyecan verici yenilikler sundu. Fuar, dünyanın en büyük ve en önemli mobilite etkinliği olmakla beraber,  üreticilere, tedarikçilere, teknoloji şirketlerine, hizmet sağlayıcılara ve startup’lara kendilerini ve hizmetlerini geniş bir uluslararası B2B (Business to Business-Şirketten Şirkete) ve B2C (Business to Consumer-Firmadan Tüketiciye) kitlesine sunmaları için çeşitli fırsatlar yarattı. 38 ülkeden 750 katılımcı firmanın yer aldığı, 300’den fazla dünya prömiyeri ve yeniliğin yer aldığı fuarı 500 binden fazla kişi ziyaret etti.

Translate »