Home Haberler Asistal Alüminyum Teknik Ofis Yöneticisi Ayla Çelik

  • Firmanızı ve kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

 

Ege bölgesi, İç Anadolu bölgesi, Trakya ve İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesinde, yaygın satış ağına sahip olan ASİSTAL ALÜMİNYUM, 1994 yılından bu yana hizmet vermektedir.   Fabrikamız Kırklareli Organize Sanayi bölgesi içinde yer almakta olup, 44 000 m² lik açık alan üzerinde 19 000 m² lik kapalı alana kuruludur. Son teknolojik gelişmeleri takip eden fabrikamızda 1 adet 4 inç 700 tonluk, 1 adet 7 inç 1630 tonluk, 1 adet de 8 inç 2200 tonluk 3 farklı kuvvet ve büyüklüğe sahip preslerimizde farklı ebatlarda profil üretim taleplerini karşılamaktayız. Aylık 1200 ton, yıllık 14 400 ton üretim kapasitesine sahip fabrikamızda EN AW 6060-6063, EN AW 6082-6005-6061 alaşımlarının yanı sıra EN AW 3003 ve EN AW 5754 gibi özel alaşımlarla da üretim yapılabilmektedir.

Elektrostatik toz boyama ünitemiz, ahşap transfer kaplama merkezimiz yer almaktadır. 7 mt kadar profillere yüzey işlem uygulanabilen profillere; eloksal kaplama yapılabilen tesisimizde, eloksal kaplama kapasitemiz aylık 1200 ton, yıllık 14 400 ton,  aylık boyama kapasitemiz 750 ton,  yıllık ise 9 000 ton, aylık ahşap transfer kaplama kapasitemiz 150 ton,    yıllık ise 1800 tondur.

Kalite standartları çerçevesinde üretim yapılan çevreye duyarlı tesisimizde, 15m³/saat kapasiteli (360 m³/gün)  kimyasal arıtma ünitemiz ile geri kullanılabilir su elde edilebilmektedir.

 

  • Ürün çeşitleriniz nelerdir?

Genel olarak İnşaat, mimari uygulamalar, elektrik, makine-sanayi, mobilya sektörü, beyaz eşya sektörü, otomotiv gibi sektörlere profil üretimi konusunda hizmet vermekteyiz.

Ağırlıklı olarak inşaat sektöründeyiz,  Alüminyum Mimari Sistemler,  dış mekân çözümlerine ait sistemler ve bu sistemlerin aksesuarları ile birlikte diğer tamamlayıcı ürünler olarak nitelendirdiğimiz kutu profiller, menfez profilleri, panjur profilleri, küpeşte profilleri, güneş kırıcı profiller gibi standart profiller ile müşterilerimize hizmet

 

  • Yeni ürün ya da üretim planlarınız var mı? Varsa açıklar mısınız?

AR-GE departmanı olarak mevcut sistemlerimizin iyileştirme-geliştirme çalışmalarının yanında yeni sistem çözümlerimize ait çalışmalarımıza yoğun olarak devam etmekteyiz. Bu kapsamda dış mekân çözümlerinden VIP PERGOLA ismiyle pergola sistemi ve G100 giyotin sürme cam balkon sistemini hayata geçirdik.

Yeni tamamladığımız son çalışmamız SL38T- EKO KALDIR-SÜR sürme sistemi. Kaldır-sür sürme sistemleri izolasyon değerleri normal sürme sistemlerine göre daha yüksek olması sebebiyle tercih edilen sistemler olup, piyasada mevcut bulunan mekanizmalar 300 ve 400kg kanat ağırlıklarını taşıyabilecek niteliktedir. Bu ağırlıkların taşınacağı sistem kasa ve kanat profilleri de diğer sürme sistemlerine göre daha ağır ve geniş profiller olarak dizayn edilmiştir. Dolayısıyla büyük ebatlarda talep edilen ürünler için uygun bir çözüm olarak talep edilmekte, daha küçük ebatlı doğramalar için ise ekonomik ve fonksiyonel bir tercih olarak kullanılamamakta.

Bizde bu sebeple daha küçük ebatlı ve izolasyon değeri yüksek bir sürme sisteminin gerekliliğinden de yola çıkarak, HAUTAU firmasının yeni çıkarmış olduğu SLIM SLIDE 120 kaldır-sür mekanizmasından faydalanarak, yeni sistemimizi geliştirdik. 200 kg taşıma kapasitesine sahip yeni aksesuar daha ince kasa ve kanat profilleri ile çalışabilmekte. Aksesuarın sağladığı özelliklerden yola çıkarak daha minimal kesitlere sahip SL38T kaldır-sür sistemimizi hayata geçirdik. max 200 kg kanat taşıma kapasitesine sahip yeni sistemimizde kanat eni 650-2000mm, kanat yüksekliği 1200-2400mm aralığında çalışabilmektedir

SL38T olarak mevcut normal sürme sistemimiz vardı. Aynı konsept de sisteme yeni kaldır-sür fonksiyonunu da ekleyerek tam ve uyumlu bir seri olarak kullanılmasını hedefledik.

 

  • Yeni sistemle ile ilgili pazarlama planlarınız, piyasa hedefleriniz ve beklentileriniz nelerdir?

Hedef kitlemiz büyük ölçekli konut projeleri, otel projeleri,  görselliğin ve fonksiyonun ön planda olduğu özel projeler.

Biz bu sistemi mevcut da kullandığımız SL38T normal sürme serimizin devamı olarak geliştirdik. Kasa ve kanat profilleri normal sürme ile aynı kesitlere sahip olduğu için müşterilerimiz aynı projede görsellik bozulmadan hem normal sürme hem de HBSB yani kaldır-sür sürme sistemi uygulayabilecek. Ortak aksesuar ve profil kullanımı stok maliyetleri azaltacak olup fire oranları da min seviyede kalacaktır.

300 kg kapasiteli mevcut kaldır-sür sistemler ile de kıyaslayacak olursak YENİ SL38T KALDIR-SÜR sistem, profil bazında %40-45 daha hafif,  aksesuar maliyetinde ise %35-45 (markaya bağlı olarak)  daha uygun.

Mevcut SL38T sistemimizi kullanan mevcut müşteri kitlemiz var, bu sisteme yüklediğimiz yeni fonksiyon ile sistem kalitemizi bir üst seviyeye çıkartıp müşteri beklentilerini de karşılamayı, pazarda bu konudaki açığı kapatmayı hedefliyoruz

 

  • Müşteri kitleniz nedir? İhracatınız var mı? Hangi ülkeler?

Genel müşteri kitlemiz inşaat sektöründe, mimari sistemlerimizi kullanan cephe ve kapı pencere uygulama firmaları. Ektrüzyon firması olarak malzeme tedarik edilen firma konumundayız da aynı zamanda. Bu doğrultuda farklı sektörlerden de müşterilerimizin kendi tasarımları profillerin üretim taleplerini karşılıyoruz. Elektrik, makine-sanayi, mobilya sektörü, beyaz eşya sektörü, otomotiv gibi sektörlere alüminyum profil üretimi konusunda hizmet vermekteyiz.

ASİSTAL ALÜMİNYUM, balkanlar başta olmak üzere, Avrupa, orta doğu, orta Amerika ülkeleri dâhil 30 a yakın ülkeye ihracat yapmaktadır.

Bunun yanında yurt dışı şubelerimiz de var. Özellikle Balkanlarda, Orta Doğu da, Kuzey Afrikada şubelerimiz yoğun olarak faaliyet göstermekte.

 

  • 2017 hedefleriniz nelerdir?

Tesis olarak extrüzyon, boyahane ve eloksal yatırımlarımızı büyük oranda

tamamladık. En son teknolojileri kullanarak otomasyon sistemi ile çalışan tesislerimize ilave olarak mekanik işleme tesisimizi kurduk.  Bu anlamda hedefimiz özel işlem görmüş profillerle hem yurt içi hem de yurt dışı, farklı sektörlerdeki tüm müşterilerimize hizmet verebilmektir.

Alüminyum Mimari sistemlerimiz ile ilgili olarak ön planda olmak istiyoruz. Sürekli sistemlerimizi geliştiriyor ve gerekli gördüğümüz noktalarda iyileştirmeler yapıyoruz. Rakiplerimize göre ön planda olacağımız sistemler üzerine yoğunlaşmayı planlıyoruz. Bu anlamda yeni çıkardığımız FDT62 katlanır kapı sistemimiz sektörde bu açığı kapatma noktasında geliştirdiğimiz bir sistem. Aynı şekilde yeni çıkardığımız daha ekonomik SL38T KALDIR-SÜR sürme sistemimiz ile 2017 de de bunu başarmak istiyoruz. Bunun yanında inşaat, otomotiv, makine-sanayi, enerji sektörlerine verdiğimiz hizmeti genişletmek, farklı pazarlara hitap etmek, sektörde bu anlamdaki yerimizi sağlamlaştırıp daha ileri noktalara taşımayı hedefliyoruz.

Translate »