Home Haberler Avrasya Pencere, Avrasya Kapı ve Avrasya Cam Fuarları 65.000 ziyaretçi hedefiyle açıldı!

Avrasya Bölgesi’nin alanındaki en büyük ve prestijli fuarları Avrasya Pencere, Avrasya Kapı ve Avrasya Cam Fuarları kapılarını geçen yıla göre  %12.5 büyüme başarısı ile 34 ülkeden 619 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla eş zamanlı olarak 11 Kasım Cumartesi günü İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. 
14 salonun tümünde gerçekleşen ve 14 Kasım’a kadar açık kalacak olan fuarlar, ilk günden ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Pencere ve Kapı Sektörü Derneği (PÜKAD), Pencere Üreticileri Kalite Birliği Derneği (PÜKAB) ve Girişimci Alüminyum Sanayici ve İş Adamları Derneği (GALSİAD) iş birliğiyle gerçekleşen Avrasya bölgesinin en büyük sektörel etkinliklerinden olan Avrasya Pencere, Avrasya Kapı ve Avrasya Cam Fuarları 14 Kasım 2023 tarihine kadar İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçileriyle buluşacak.

Fuarların açılış töreninde konuşan RX Tüyap Genel Müdürü Berkan Öner, sektördeki tüm beklentilerin ötesine geçmeyi hedeflediklerini ifade ederek; “Avrasya Kapı, Avrasya Pencere ve Avrasya Cam Fuarları, dünyadan ve Türkiye’den firmaları buluşturarak sektörlerin gelişiminde tetikleyici bir etki yaratıyor. Özellikle, yapı endüstrisindeki tedarik zincirine olan katkıları sayesinde fuarlarımız sektörde önemli bir konumda yer alıyor. Fuarlar hem yarattığı ticaret hacmi hem de ülkemiz ekonomisine ve faaliyet gösterdiği sektörlere katkıları ile bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Çevreci projelerin öne çıktığı kapı, pencere ve cam sektörlerinde Türkiye, öncü firmalarıyla uluslararası çapta başarılar elde ediyor. Kaliteli üretim ve yenilikçi teknolojilerin estetik ve tasarımla buluştuğu bir platform olan fuarlarımızı ziyaretçi rekoru ve ihracat hacmiyle kapatacağımıza inancımız tam.” dedi.

Fuarlara yoğun ilgi 
Geçtiğimiz sene toplam 12 salonda düzenlenen fuarlar bu sene ilk defa 9 ve 12A salonlarını da dahil ederek 120 bin m² kapalı alanda, 14 salonun tamamında düzenleniyor.

Türkiye ekonomisinde önemli bir paya sahip olan yapı endüstrisi için tedarik merkezi olma özelliği taşıyan fuarlar, Tüyap Fuarcılık Grubu’nun fuarcılık endüstrisindeki 44 yıllık deneyimi ve bilgi birikimi ile Gürcistan, Kuzey Makedonya, İran, Rusya, Sırbistan ve Slovenya’da var olan Tüyap yurt dışı ofislerinin yoğun tanıtım çalışmaları ile birlikte Avrupa, Balkanlar, Afrika, Orta Asya ve Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere geniş bir coğrafyadan 130’un üzerinde ülkeden toplam 65 bin nitelikli sektör profesyoneline ev sahipliği yapması hedefleniyor.

Ayrıca, Alüminyum Özel Bölümü ile Gölgelendirme Özel Bölümü de bu yıl 24. kez kapılarını açan  Avrasya Pencere Fuarı kapsamında ziyaret edilebilecek. Bu bölümlerde, alüminyum pencere, profil, cephe sistemleri, alüminyum aksesuarlardan tente, pergola, cam balkon, kış bahçesi sistemlerine varan geniş bir kapsamda ürün ve hizmetler sergilenecek.

Eş zamanlı gerçekleşecek olan dev buluşmayı kaçırmayın
24. kez kapılarını açan Avrasya Pencere, 15. kez ziyaretçileriyle buluşan Avrasya Kapı ve sektörde 13. kez boy gösteren Avrasya Cam Fuarları 11- 13 Kasım 2023 tarihleri arasında 10:00-18:00, 14 Kasım günü ise 10:00-17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. 

Translate »