Home Haberler “Biz Artarken Doğa Eksiliyor”

Baskı sektörünün öncü firması Promat, insanlığın doğaya ve ekolojiye verdiği zarara dikkat çekmek amacıyla farklı bakış açıları ve ekosistemle ilişkimize dair yeni farkındalıklar öneren bir projeye imza attı. Promat, Papier Atelier işbirliği ile hayata geçirdiği projede; kağıt malzemelerle tasarlanan 200 obje ile doğa ve ekosisteme insanlar tarafından verilen zararların boyutlarına dikkat çekiyor.

Baskı sektörünün öncü firması Promat, Türkiye’deki pek çok firmaya hizmet vermenin yanı sıra öncü olduğu sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çekiyor. Promat tarafından bu yıl ana teması kağıt, doğa ve geri dönüşüm olan proje kapsamında Papier Atelier işbirliğiyle kağıt malzemelerle 200 obje tasarlandı. Tamamen doğada yer alan malzemelerden üretilen bu objeler, ekosistemin korunmasına ve insan türünün onunla uyum içinde varlığını sürdürebilmesine yönelik farkındalık yaratılması hedefiyle iş ortaklarına gönderildi.

Promat Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Ürkmezgil, projeyle ilgili yaptığı açıklamada kağıdın nereden geldiğinin farkındalığı ile hareket ettiklerinin altını çizerek “Kalabalıklaşıyoruz ama yalnızlaşıyoruz, çoğalıyoruz ama azalıyoruz, duyarlıyız ama özensiziz, biz artarken doğa eksiliyor. Duyarlılığımızı; kullandığımız kağıdın üretim şekli, kullandığımız boyanın özellikleri ve geri dönüşüm gibi tüm üretim ve sonrası süreçlerde gösteriyoruz. Doğaya ve hayvanlara yeterli yaşam alanı bırakmak ve gelecek nesillerin sorumluluğunu üstlenmek bizim için çok değerli. Bu girişimler ile sektörde farkındalık yaratmak ve iş ortaklarımızla duygu ortaklığı yapmak istedik” dedi.

Kağıdın doğadan başlayan yolculuğunun bilinciyle hareket eden Promat’ın her yıl geleneksel olarak hazırladığı takvimlerde de sanat ve doğa vurgusu yer alıyor. Doğanın günümüzdeki durumunu gözler önüne seren ve aralarında Haluk Çobanoğlu, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Süleyman Saim Tekcan, Eren Eyüboğlu, Burhan Uygur, İsmail Acar, Jale Yılmabaşar, Erol Akyavaş, Burhan Doğançay, Nejat Devrim, Ara Güler ve Selçuk Demirel gibi sanatçıların eserlerinin de yer aldığı sanat takvimleri aracılığıyla insanın doğayla kurduğu ilişkiye ve sürdürülebilirlik kavramına sanat aracılığıyla bakarak; çözüm odaklı yeni bakış açıları geliştirmesinin önü açılıyor. Bununla birlikte PROMAT, yeni nesillerin, teknolojiyle birlikte gelişen baskı sektörünün geldiği noktayı daha iyi anlamasını sağlamak için Rahmi Koç Müzesi işbirliğiyle Promat Matbaa Müzesi’ni kurdu. Promat Matbaa Müzesi, Rahmi Koç Müzesinin içinde özel bir bölümde ziyaretçilerini ağırlıyor.1460387199_BASIN_B__LTEN___PROMAT

Translate »