Home Haberler CE Standartlarından, Asansör Sektörüne 1 Milyar Dolarlık Doping

Asansörlerde denetim ve güvenlik sorunları Avrasya Asansör Fuarı’nda masaya yatırıldı.

CNR EXPO Yeşilköy’de 25-28 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Avrasya Asansör Fuarı kapsamında gerçekleştirilen seminerlerde, asansörlerde denetim ve güvenlik sorunları masaya yatırıldı.

Sanayi Genel Müdürlüğü Sektörel Daire Başkanı Zühtü Bakır, “Türkiye’de kullanılan asansörlerin yarısı CE uygunluk işareti taşımıyor. Amacımız tüm asansörlerimizi CE standartlarına uygun hale getirmek. Bu çalışmalar sektöre 1 milyar dolarlık dinamizm sağlayacak.”

İstanbul Fu32172-15C07D16E3C2A61A53F678C52687FE55arcılık işbirliğinde, Asansör Sanayicileri Federasyonu (ASFED), Tüm Asansör Sanayici ve İş Adamları Derneği (TASİAD) desteğinde yapılan Avrasya Asansör, Yürüyen Merdiven Sanayi ve Teknolojileri Fuarı tamamlandı. CNR EXPO Yeşilköy’de düzenlenen fuarı, 17 bin 149 kişi ziyaret etti. 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen Avrasya Asansör Fuarı kapsamında düzenlenen seminerlerde asansörlerde denetim ve güvenlik sorunları masaya yatırıldı.

“Türkiye’deki asansörlerin yarısı CE standarlarına uygun değil”
Sanayi Genel Müdürlüğü Sektörel Daire Başkanı Zühtü Bakır seminerde yaptığı konuşmada asansör sektörünün 500 milyar dolarlık bir ticaret hacmi olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Ülkemizde TÜİK’in verilerine göre 430 bin asansör var. Bu asansörlerden yarısı, Asansör Yönetmeliği’nin tüm hükümlerine uygunluğunu gösteren CE uygunluk işaretinden yoksun. Amacımız 6 yıl içerisinde bütün asansörlerimizi CE standartlarına uygun hale getirmek. Bu çalışmalar güvenliği artıracağı gibi, sektöre de 1 milyar dolarlık bir dinanizm sağlayacak.”

Asansör denetiminde farkındalık32173-31E82BFEF08AF0241CE2DBCB979FAF71
Asansörlerde periyodik kontroller ve güvenlik konulu seminerlere Sanayi Genel Müdürlüğü Sektörel Daire Başkanı Zühtü Bakır’ın yanısıra TASİAD Başkanı Levent Akdemir, Sanayi Genel Müdürülüğü Asansör ve Teleferik Şubesi Mühendisi İlyas Menderes Büyüklü, TSE Marmara Bölge Müdürlüğü Avrupa Yakası Asansör Koordinatörü Erdinç Balçı, UDEM Muayene Eğitmeni Fatih Akkaya ve DKARE Teknik Müdürü Mustafa Görmüş katıldı.

TASİAD Başkanı Levent Akdemir de asansörlerde yıllık kontrollerin önemine değindi. Akdemir, “Asansör kulanıcıları yıllık kontrollerin önemini kavramalı. Belediyeler yıllık kontrolleri aksatmamalı. Asansör sektörü sadece kazalarla anılmamalı. Düzenlediğimiz fuar ve seminerlerle asansör denetimlerinde farkındalığı yaratmaya çalışıyoruz” dedi.

 

Translate »