Home Haberler ‘Çelik’ Hedefinin Çok Altında Kaldı

Bu yıl çelik kapasitesini 45 milyon ton azaltmayı hedefleyen Çin, yılın ilk yarısında yalnızca 13 milyon tonluk bir azaltmaya gidebildi.

 

Çin Sanayi Bakanı Yardımcısı Feng Fei, ülkede yılın ilk yarısında ham çelik üretim kapasite fazlasının 13 milyon ton düşürüldüğünü belirterek, kapasite azaltma çalışmalarının yılın ikinci yarısında hızlanacağını söyledi.

Çin’in kömür ve çelik üretiminde kapasite fazlasını azaltma planlarının mimarı olarak bilinen Feng, düzenlenen basın toplantısında ülkesinin 2016 yılı için koyduğu kapasiteyi 45 milyon ton azaltma hedefine ulaşacağından emin olduğunu söyledi.

Feng, “Genel olarak yılın ilk yarısında çalışmamızın odağı misyon planlanmasıydı ve ikinci yarıda hedefleri bölüştürüp, politikalar hazırlamaktan gerçekten kapasite azaltımına kadar yapacağımız uygulamalarla yeni bir döneme gireceğiz” dedi.

1.13 milyarlık üretim kapasitesi

Yılın başında sanayi bakanının yayınladığı resmi rakamlara göre, Çin’in 1.13 milyar ton toplam çelik üretim kapasitesi bulunuyor. Kapasite geçen yıl 804 milyon ton olan üretimin çok üzerinde yer alıyor.

Çin orta vadede çelik üretim kapasitesini 2020 yılına kadar 100 milyon ile 150 milyon ton arasında azaltmayı planlıyordu.

Ancak Feng, gelecek beş yılda kapasitenin 140 milyon ton azaltılmasının beklendiğini ifade etti.

Translate »