Home Haberler Çeşmeci Mehmet, Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı Arasında

Pakpen AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza, Ekonomist dergisinin bu yıl beşincisini gerçekleştirdiği “Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı” araştırmasında, 36’ncı sırada yer aldı.

Türkiye ekonomi medyasının önemli dergilerinden Ekonomist, bu yıl beşinci kez “Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı” araştırması yayınladı. Anadolu’nun lider iş insanlarının ortaya konulduğu araştırmada, Pakpen AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza, 36’ncı sırada yerini aldı.

Araştırmanın yayınlandığı haberde, Tuza’nın, anılarını ve iş hayatındaki tecrübelerini kaleme aldığı “Tuza’nın Penceresi’nden” adlı kitabından da alıntı yapıldı. “Çeşmeci Mehmet, Konya’nın en büyük sanayi gruplarından birini kurdu” başlığıyla verilen haberde, Pakpen AŞ’nin 300 bin metrekare alan ile Konya OSB’de en büyük araziye konumlanmış fabrikaya sahip olduğu vurgulandı. Pakpen’in, boru ve mamulleri konusunda Türkiye’nin en büyük beş grubundan biri olduğu belirtilen haberde, 1970 yılında sanayiciliğe başlayan Mehmet Tuza’nın, kitabında yer verdiği “Çeşmeci Mehmet Usta’dan Pakpen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza’ya dönüşmemin kitabı” ifadesi de yer buldu.

Son olarak Pakpen, yenilikçi ürünleri, yüksek marka bilinirliği, üretim kapasitesi, ürün çeşitliliği, yaygın dağıtım kanalı, finansal kaynaklara erişim kolaylığı ve sergilediği büyüme performansı nedeniyle, Japon Derecelendirme Kuruluşu’ndan ‘yatırım yapılabilir’ notu almıştı.

untitled-1_89

 

Translate »