Home Haberler Dış Cephe Yalıtım Sistemlerinde Baumit

Günümüzde yalıtım sistemlerinin amacı, yapının zararlı boyutlarda ısı hareketleri ve buhar yoğunlaşması sonucu zaman içinde yapı hasarlarının (nem, küflenme, demir aksamının çürümesi-korozyonu vs.) ortaya çıkmasını önlemek.

Dolayısıyla yapının bakım masraflarını sınırlı düzeyde tutmak, yaşanılan iç ortamın konfor şartlarına uygun, kışın ısıtma, yazın soğutma enerjisinden tasarruf ederek enerji tüketiminde %50 oranında tasarruf sağlamak mümkün.sistemgorseller.JPG

Avrupa’da her yıl gerçekleştirdiği yıllık 40 milyon metrekare ısı yalıtımı ile uzmanlığını artırarak ilerleyen Baumit’in geliştirdiği ısı yalıtım sistemleri, yenilikçi özellikleri ve kalitesi ile farklılığını ortaya koyuyor. Baumit İnovasyon Merkezi’nde geliştirilen sistemler, her ülke ve iklim tipine göre test ediliyor.

Baumit’in daha uzun ömürlü ve sağlıklı cepheler için geliştirdiği sistemler, Avrupa Teknik Onay Belgesi kalite ve standartlarınAvrupa Konutları Ispartakule 3 (2).jpga (ETAG 004) uygun bir şekilde üretiliyor. ETAG 004 teknik onay normu belgesi için sıvalı dış cephe ısı yalıtım sistemleri bileşenlerinin performansı bir bütün olarak değerlendiriliyor. İklimlendirme (aşırı soğuk, sıcak, rüzgâr ve yağmur gibi çevresel etmenler) ve yaşlandırma (25 yıllık) testleri ile gerçek dayanıklılıkları belirleniyor. Baumit, ETAG 004 belgesine dayanarak doğru uygulanan sistemlerinde 15 yıldan 30 yıla kadar garanti veriyor.

“Nefes alan ısı yalıtım sistemi” olarak tanımlanan open® Isı Yalıtım Sistemi, difüzyona açık olma özelliği ile oda içerisindeki hava neminin optimum seviyede kalmasına yardımcı oluyor. open® Isı Yalıtım Sistemi’nde, 1 m2 ısı yalıtım plakası üzerinde 2-3 mm çapında yüzlerce delik bulunuyor. Bu sayede eşsiz bir difüzyon açıklığı yaratılarak hava nemi kolaylıkla dışarı atılıyor. Yine bu özelliği sayesinde su buharı oluşmasını engelleyerek duvarlarda terleme olmasının önüne geçiyor. open® özellikle mantolama üstü mantolama tadilatları için en ideal çözüm olarak öneriliyor.

Baumit Star Isı Yalıtım Sistemi, eşsiz esneklik ve darbe dayanımı özelliği ve sistem içerisinde bulunan Baumit StarTherm ile – gri yalıtım plakası olarak- beyaz plaka ile karşılaştırıldığında %20 daha yüksek yalıtım performansı sağlıyor.

Etkili ve güvenilir yalıtım özelliklerini en iyi fiyat/performans oranı ile bir araya getiren Baumit Pro Isı Yalıtım Sistemi ise özellikle gayrimenkul projeleri için en ekonomik optimum koruma ve maliyet bilinci yaratıyor.

Star ve Pro sistemleri, projenin ihtiyacına göre hem EPS hem de taşyünü plakalarla oluşturulabiliyor.Baumit_com_logo

 

Translate »