Home Haberler Dış Mekân Zemin Kaplamalarında Porselen Etkisi

House of Galfetti Aurelio:  Paros ,Greece Kamusal alanlardan konut iç mekânlarına kadar farklı ölçeklerdeki mimari ve iç mimari projelere sınırsız tasarım özgürlüğü getiren porselen karolar ile tüm açık alanlar iç mekânlar kadar estetik görünüme sahip… Seramik Kaplama Malzemeleri Üreticileri Derneği’nden (SERKAP) yapılan açıklamaya göre,  çatlamaya ve kırılmaya karşı yüksek dayanıklılık gösteren porselen karolar, dış mekân zemin kaplamalarında da ilk tercih oluyor.

Mimarlar ve iç mimarlar tarafından iç mekan tasarımlarında sıklıkla kullanılan porselen karolar, doğal taş, ahşap, beton ve mermer görünümleriyle dış mekanlar için de farklı tasarım seçenekleri sunuyor. Seramik Kaplama Malzemeleri Üreticileri Derneği (SERKAP) porselen karoların, doğal görünümlü modellerinin yanı sıra, kalın ve dayanıklı oCountry_gorsellmalarıyla bahçe, teras, balkon, iş yerleri, ağır malzemelerin taşındığı mekânlar, giriş rampaları, otopark ve garajların zemin kaplamalarında oldukça sık tercih edildiğini belirtiyor. Kaymazlık ve ekonomik olma özelliklerinin yanı sıra uzun ömürlü kullanım sağlayan porselen karolar, zengin renk, desen ve doku seçenekleri sunuyor.

Doğal taş, ahşap, beton ve mermerin doğallığının seramiğe nakış gibi işlendiği porselen karolar, göz alıcı tasarımlarıyla dış mekanlara ruh katıyor. Çizilme, aşınma, yıpranma ve kötü hava şartlarına karşı yüksek direnç gösteren porselen karolar, zahmetsizce döşenebilmeleriyle ön plana çıkıyor. Karolar uygulanacağı yere basit bir şekilde monte edilerek yapıştırıcı, sıva, derz ve işçilik gerektirmeyen zeminlerde hemen kullanıma hazır hale geliyor. Taşıyıcı aparatlar üzerine de yerleştirilebilen porselen karoların alt kısımlarına böylece sulama ve aydınlatma sistemleri de döşenebiliyor. Gerektiğinde kablo ve boruların da kolaylıkla kontrol edilebildiği uygulamalarda yükseltilmiş döşeme sistemi ısı ve ses yalıtımını da artırıyor.quartz_2cm

Yüksek sıcaklıkta pişirildiğinden % 0,5’in altında su emme özelliğine sahip olan, dona ve sıcaklığa dayanıklılık gösteren ve her tür iklim özelliklerinde iç ve dış mekânlarda kullanılabilen porselen karolar, kırılmaya, eğilmeye, aşınmaya, lekeye ve kimyasallara karşı yüksek direnç gösteriyor. Porselen karoları üstün kılan niteliklerden bir diğeri de kolay döşenebilir olması. Büyük ebatlarda zengin çeşitliliğe sahip olan porselen karolar, yüzey zenginlikleriyle şehir hayatının hızlı temposunda mekanlara estetik, işlev, dinamizm ve kalite katıyor.

 

 

 

 logo_serkap

Translate »