Home Haberler Dorstil, Genel Müdürü Orhan Çelebi ile Röportaj…

Kapı imalatlarımızda kullanım kolaylığı, fonksiyonelliği ve estetiği ön plana çıkararak devam etmekteyiz

Üretimimizde bulunan kapılar, fabrika AR-GE birimi tarafından gerekli testlerden geçirilerek, karşılaşılan sorunların tamamı giderildikten sonra, seri üretime devam edilmektedir. 2015 yılının başında katıldığımız Kapı Fuarı’ndan sonra ihracatın önemi, bizim açımızdan bir kat daha önem kazanmıştır.


Öncelikle firmanızı ve kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Doruk Ağaç, 2004 yılında kaplamalı panel üretimi ile başlayan, yolculuğuna ilk etapta ahşap kapı imalatını, daha sonra mutfak ve banyo dolabı imalatını da bünyesine katarak, bugün 3 ayrı fabrikası 70’ i beyaz yakalı toplam 300 deneyimli personeli ile hız kesmeden devam etmektedir.

Şu anda 15.000 m2’ si kaplamalı panel imalatı olmak üzere, 33.000 m2 kapalı olmak üzere, toplam 60.000 m2 alanda; 250.000 plaka/yıl k101_0802aplamalı panel üretimi, 100.000 adet/yıl kapı, 5.000 adet/yıl mutfak dolabı imalatı ile faaliyetlerine devam etmektedir.

Evlerimizde bizi ve misafirlerimizi ilk karşılayan obje olan kapı, ülkemizde gereken önemi görüyor mu? Gerek estetik ihtiyaçlar, gerekse güvenlik konusunda yorumlar mısınız?

Dünyada, ülkemizde ve inşaat sektöründe, mimari farklılıkları ve sayısal nitelikleri artarak gelişmektedir. İnşaatı tamamlayan tüm unsurlarda olduğu gibi, kapılarda da ilgi ve alaka yükselmektedir. Beklentilerin, ilgi ve alakanın artması, 30 ülkeye ihracat yapan endüstriyel bir firma olarak Doruk Ağaç’ ın elbette takip ettiği bir konudur. Firma olarak, bu beklentileri karşıladığımızı, ilgi ve alakanın gelecek vadettiğini söylememiz mümkündür.

Kapı üretirken/ithal ederken kapının estetiği konusunda ar-ge çalışmalarınız var mı? Bu çalışmalarınızın yeterli olduğuna inanıyor musunuz?

Kapı imalatlarımıza, arz talep dengesi göz önünde bulundurularak, kullanım kolaylığı, fonksiyonelliği ve estetiği ön plana çıkartarak devam etmekteyiz. Üretimimizde bulunan kapılar, fabrika AR-GE birimi tarafından gerekli testlerden geçirilerek, karşılaşılan sorunların tamamı giderildikten sonra, seri üretime devam edilmektedir.

Ürettiğiniz/İthal ettiğiniz kapıların binalarımıza sağladığı izolasyonu ses ve ısı açısından değerlendirir misiniz?

Dorstil kapılar, TS EN 14351-1 Q-Mark İSO-9001= 2008 kalite yönetim sistemi CE belgelerine sahiptir. Talep edilen ihtiyaçlara göre ürettiğimiz kapıların saha uygulaması tarafımızdan yapılmaktadır. Bu ihtiyaçlar,  yangın dayanımı, akustik yalıtım (ısı ve ses) ve hijyen gibi olabilmektedir. Dorstil, tüm bu ihtiyaçları en doğru yöntemler ile karşılayan nadir firmalardandır.

Son olarak okuyucularımıza iletmek istediğiniz mesajlarınız nelerdir?

2015 yılının başında katıldığımız Kapı Fuarı’ndan sonra, ihracatın önemi bizim açımızdan bir kat daha önem kazanmıştır. Bu senenin de, ülkemiz açısından sektörel olarak daha verimli geçmesini dilerim.

 

Interview With Dorstil General Manager Orhan Çelebi

Dorstil General Manager Orhan Çelebi said these in the interview we made with him: “We continue our door manufacturing by taking supply and demand equilibrium in consideration and by giving ease of use, functionality and aesthetics prominence.”

 

Logo_Dorstil

Translate »