Home Haberler Duyurular Ytong Mimari Fikir Yarışması Geleceğe Işık Tutuyor

Yenilikçi ürünleriyle modern yapılaşmaya yön veren Türk Ytong, birçok başarılı projeye imza attığı “Ytong Akademi” çatısı altında, “20 Yıl Sonra Ben Buradayken” konulu 2015 Ytong Mimari Fikir Yarışması’nı başlatıyor. Ytong bu sene katılımcıları kendi deneyimledikleri bir mekan için 20 yıl sonrasına dair öngörülerde bulunmaya davet ediyor. Son başvuru tarihi 22 Haziran olan yarışmanın tüm süreçleri dijital platform üzerinden yürütülecek ve her türlü medya türünden sunuma açık olacak.

Sektördeki köklü duruşunun yanı sıra bilgiye ve yeniliğe açık projeleri hayata geçirmesi ile tanınan Türk Ytong tarafından düzenlenen 2015 Ytong Mimari Fikir Yarışması, “20 Yıl Sonra Ben Buradayken” başlığıyla,sürdürülebilirlik ve insan odaklı tasarımı merkeze koyarak, geçmişten günümüze mimari yapının olumlu ya da olumsuz değişimlerinin irdelenmesini ve gelecekteki sosyal, teknolojik, mimari yapının bugünden ele alınıp tartışılmasını hedefliyor.

Tasarım sürecinde katılımcılardan, dünden bugüne mimarlık alanını etkileyen faktörleri inceleyerek kendi deneyimledikleri bir mekan için 20 yıl sonrasına dair öngörülerde bulunmaları bekleniyor.

Konut-Çalışma/İş Ortamı-Sokak-Mahalle strüktürünü ve mekan ilişkilerini, mevcut durumdan ve “kendilerinden” yola çıkarak, değişen teknolojik ve sosyal koşulları da dikkate alarak geleceğe yönelik olarak yeniden kurgulamaları ve bu kurgu içerisinde her yönüyle insan odaklı ve sürdürülebilir bir tasarımı öne çıkarmaları bekleniyor.

Yarışma ile kent yaşamına, mimarlığın düşünce ve tasarım alanına katkıda bulunmayı amaçlayan Türk Ytong, öğrenmeye ve yeniliğe açık genç mimarlar için de etkileşim fırsatı sunuyor.

Kreatif Mimarlık Kurucu Ortağı Aydan Volkan, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, MSGSÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güzin Konuk, Mimar Ömer Kanıpak ve Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nükhet Demiren’in jüri üyeliğini yaptığı yarışmaya Türkiye ve KKTC vatandaşları ücretsiz olarak katılabilecek.

Jürinin yapacağı değerlendirme sonucunda 3 eş değer ödül seçilecek ve derece alan proje ekipleri Marsilya Mimarlık Gezisi ödülü kazanacak. Gezide jüri üyeleri ile birlikte Marsilya kentinde mimarlık ve sanat deneyimlerinin paylaşılacağı bir gezi yapılacak ve Aix en Provence Bölgesi’nde bulunan Château la Coste ziyaret edilerek, dünyaca ünlü mimar ve sanatçılar tarafından tasarlanan eserler görülecek. Sanat, mimarlık ve topografyanın bir araya geldiği özel bir mekan yaratma fikrinden doğan bu peyzajda, dünyanın birçok yerinden davet edilerek gelen tasarımcı ve mimarların “kendilerinden” bir parça buldukları ve özgürce yorumladıkları eserler, yeni projelerin ve enstalasyonların gelmesiyle dönüşerek yaşamaya devam ediyor.

Ytong_logo1-2waxi855fq47ad5szs2xvk

Translate »