Filli Boya Geleceğe ve Ekonomiye Katkılarını Sürdürüyor
Filli Boya 2014 yılında; ambalaj atığı ve değerlendirilebilir tehlikeli atıklar olmak üzere 3.758 ton atığın geri dönüşümüne katkıda bulundu.
Enerji verimliliği uygulamalarını, sürdürülebilirlik faaliyetlerini, çevreye duyarlılığını bir yaşam felsefesi haline getiren Avrupa’nın en büyük üretim ve teknoloji üssüne sahip Filli Boya, 2014 yılında iş, hizmet ve faaliyetlerden kaynaklanan 3.758 ton atığı geri dönüşüme göndererek ülke ekonomisine geri kazandırdı.
Yeniden Hammadde Olarak Kullanılıyor
Çevreci yaklaşımı ve bu yönde yapmış olduğu yatırımları ile örnek tesis olma yolunda önemli adımlar atan Filli Boya, “Ambalaj Atıkları” (Kağıt-karton, naylon, metal, plastik, ahşap vb.) ile “Değerlendirilebilir Tehlikeli Atıklar” ve “Değerlendirilemeyen Tehlikeli Atıklar” olmak üzere 3 ana grupta topladığı atıkları, 152.000 m² üzerinde yaklaşık 90.000 m² kapalı alanda kurulu, yıllık üretim kapasitesi 348 bin ton olan Gebze tesislerinin Atık Depolama ve Geri Dönüşüm Merkezi’nde ayrıştırıyor. Böylece bu atıkların sanayide tekrar hammadde olarak kullanılmasına imkân sağlıyor.