Home Köşe Yazıları Yeşil Sayfa Gönüllüler, Çevre İçin Çalıştı

Cevre+Temizligi+Farkindalik+Etkinligi_05

Yalıkavak’ta Bodrum Belediyesi Başkanı Mehmet Kocadon, Palmarina Bodrum Genel Müdürü Cenk Bircan, gazeteci Yonca Tokbaş, Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekibi, Palmarina Bodrum gönüllü ekibi, Palmalife Bodrum Resort gönüllü ekibi,  Koroplast yetkili ve gönüllüleri, çevreye duyarlı gönüllü sakinler ve Bodrum’un her bir yanından gelen gönüllü vatandaşların katılımı ile daha temiz bir çevre için ‘çevre temizliği farkındalık etkinliği’ gerçekleştirildi. Evsel atıkların kurallar dâhilinde, uygun zaman ve koşullarda konteynerlara bırakılması ve çevreye duyulan hassasiyesin artırılması hedeflenen etkinlik sonunda, katılan gönüllüler dört kamyon evsel atık toplayarak tüm vatandaşları yaşadığımız çevreye daha duyarlı olmaya, evsel atıklarını uygun koşullarda konteynerlara bırakma çağrısında bulundu. Çocuklarımıza bırakacağımız temiz bir çevrenin önemine dikkat çekti.

 

Yalıkavak’ta 23 Temmuz sabahı 07.30’da başlayan gönüllü çevre temizlik çalışmasına;  Bodrum Belediyesi Başkanı Palmarina+Bodrum+Genel+Muduru_Cenk+Bircan_Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekibi, gazeteci Yonca Tokbaş, Palmarina Bodrum gönüllü ekibi, Palmalife Bodrum Resort gönüllü ekibi ve çevreye duyarlı yüze yakın gönüllü sakinler ve vatandaşlar katıldı.

 

Bodrum Belediyesi Başkanı Mehmet Kocadon, Kışın 160 bin nüfusu olan Bodrum nüfusunun yaz aylarında 1.milyon 600 bin nüfusa yükseldiğini, daha iyi şartlarda yaşam, daha temiz bir çevre için vatandaşların evsel atıkları tahliye ederken bazı kurallara uyma konusunda hassasiyet göstermelerini beklediklerini belirterek, çevre için yapılan her türlü girişime destek vermekten büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Gazeteci+Yonca+Tokbas

Palmarina Bodrum Genel Müdürü Cenk Bircan; “Sosyal sorumluluk anlayışımız, topluma katma değerli hizmetler sunma hedefimiz, çevreye duyarlı yaklaşım ve gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakma arzumuz ile bu etkinliğin bir parçası olmayı arzuladık. Umarız ki buradaki gönüllüler olarak; hayata geçirdiğimiz bu etkinlik ile bir farkındalık oluşturabilmişizdir.” dedi.

 

Gazeteci Yonca Tokbaş; “Daha temiz bir Bodrum ve çevre için farkındalık yaratma isteği, gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğin bir başlangıç olmasını, örnek teşkil etmesini, tüm vatandaşların aynı duyarlılığa sahip olmasını,  her yer tertemiz olana dek de sürdürülmesini arzu ediyoruz.” dedi.  Toplanılan plastik şişe kapaklarının Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne (TOFD) ulaştırılacağını, oradan da tartılarak geri dönüşüme gönderileceğini, elde edilecek gelir ile de ihtiyaç sahiplerinin akülü veya manuel sandalye alımı için değerlendirileceğini, engelli vatandaşların kullanımına sunulacağını sözlerine ekleyerek, bu çalışmaya ön ayak olmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Palmarina+Bodrum_3Bodrum+Belediyesi+Logo

Translate »