Home Köşe Yazıları Yeşil Sayfa Patiköy Gönüllüleri Şule Paçalı ile Röportaj…

“Herkes hayatında en az bir kere barınak ziyaretinde bulunmalı. Böylece çoğunluğu satılma amacıyla üretilen bu canların, insanların hevesleri geçtikten sonra nasıl kenara atıldığının görülmesi gerekli. Lütfen başınızı çevirmeyin. Tam tersi gözlerinizi açıp, kimse tarafından görülmeyeni görün.”


 

Öncelikle kendinizden bahseder misiniz ve böyle bir projede bulunmanızı sağlayan faktörleri belirtir misiniz?

Ben Şule Paçalı, hemşirelik bölümü öğrencisiyim. Yıllardır ailemle birlikte İstanbul’da çeşitli semtlerde, farklı şehirlerde, sokaktaki ve barınaktaki sahipsiz dostlarımız için çalışmalar yapıyoruz. Kısırlaştırılmaları, sağlık problemleri, beslenmeleri ve sahiplendirmeleriyle ilgileniyoruz. Evimizde de sokaktan sahiplendiğimiz kedilerimiz ve köpeklerimiz var. Yani uzun zamandır zor durumdaki canlarımızın sorunlarının farkındayız ve çözümler üretmeye çalışıyoruz. 1 yılı aşkın süredir de bu çalışmalarımızın yanı sıra Kurtköy’de ormanlık alana terkedilmiş 2500’den fazla köpekle ilgileniyoruz. Her Cumartesi Patiköy Gönüllüleri olarak onların yanındayız.

Ormana gittiğimiz ilk gün karşılaştığımız manzara karşısında çok şaşırmış ve üzülmüştük, kulübelerin içerisinden çıkardığımız bebek köpeklerin cansız bedenleri, yüzlerce köpek, onların açlıkla, hastalıkla, terkedilmişlikle imtihanı bizi çok etkiledi. O gün Kurtköy’de yaşam mücadelesi veren canlarımız için de elimizden gelen her şeyi yapmaya karar verdik. Her hafta hiç aksatmadan, özel işlerimizi, hastalıklarımızı, kişisel zevklerimizi bahane etmeden orman çocuklarıyla birlikteyiz. Bu yolda güzel kalpli insanlarla tanıştık, birlikte güzel işlere imza attık, daha da güzel şeyler yapacağız.

Röportajın devamına dergimizin 64. sayısından ulaşabilirsiniz…

 

Translate »