Home Haberler ERDEMİR Grubu’nun “Değer Yaratan Çelik Sanatı” Temalı Faaliyet Raporu’na ABD’den 4 Ödül!

erdemir1

ERDEMİR Grubu’nun “Değer Yaratan Çelik Sanatı” Temalı Faaliyet Raporu’na ABD’den 4 Ödül!

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından ERDEMİR Grubu, Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın yapıtları eşliğinde hazırladığı 2013 Faaliyet Raporu’na ABD’den 4 dalda ödül geldi. Dünyanın en itibarlı halkla ilişkiler platformlarından biri olan Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi  (LACP) tarafından her yıl düzenlenen “Yıllık Vizyon Ödülleri Faaliyet Raporları Yarışması’nda Altın Ödül’e layık görülen ERDEMİR Grubu Faaliyet Raporu, “Hissedarlara Mektup” kategorisinde ise “Onur Ödülü”nün sahibi oldu. Rapor, Amerika merkezli MerComm tarafından şirketlerin yıllık faaliyet raporlarının değerlendirildiği Uluslararası ARC Ödülleri Yarışması’nda da 2 ödül daha aldı.

Üretim Gereçlerinde Altın Ödül ERDEMİR Grubu’nun 2013 yılında imza attığı başarılı finansal ve operasyonel sonuçlarını çelik sanatıyla bütünleştirdiği faaliyet raporuna ABD’den ödül yağdı. Çeliğin yaşamımızın her alanında var olduğuna sanat yolu ile dikkat çekmek ve ülkemizde heykel sanatının gelişmesinde rol oynayacak genç yetenekleri desteklemek amacıyla Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen ‘Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın eserlerini faaliyet raporuna taşıdı.  Tüm grup şirketlerinin, yıl içinde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk faaliyetlerinin ve finansal sonuçların ayrıntılarıyla anlatıldığı ERDEMİR Grubu faaliyet raporu,  2001’den bu yana her yıl düzenlenen ve faaliyet raporu alanındaki en prestijli ödül olarak kabul edilen LACP Vision Awards’da “Üretim Gereçleri” kategorisinde Altın Ödül’e layık görüldü. “Hissedarlara Mektup” kategorisinde ise ERDEMİR Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır’ın mesajı ise “Onur Ödülü”nün sahibi oldu.

ERDEMİR Grubu’ndan ARC Ödülleri’nde de büyük başarı Amerika merkezli MerComm tarafından şirketlerin yıllık faaliyet raporlarının değerlendirildiği Uluslararası ARC Ödülleri Yıllık Rapor Yarışması’nda ise ERDEMİR Grubu 2 ödüle daha layık görüldü. ARC Ödülleri’nde çelik kategorisinde yarışan ERDEMİR Grubu “Altın Ödül” ün sahibi olurken, aynı yarışmada “Hissedarlara Mektup” kategorisinde ERDEMİR Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır’ın mesajı “Bronz Ödül”ü almaya hak kazandı.

ERDEMİR Grubu’nun 2013 faaliyet raporunda, tüm grup şirketlerinin üretim, yatırım ve istihdam gücünün yanısıra, ülkesi, hissedarları, müşterileri, çalışanları, toplum ve gelecek için yarattığı değer de yer alıyor.

Rakamlarla ERDEMİR Grubu:

  • ERDEMİR Grubu, Dünya Çelik Birliği’nin (worldsteel) 2013 yılı ham çelik üretim raporlarına göre; dünyanın en büyük 40., Avrupa Birliği ülkeleri arasında ise 3. büyük çelik üreticisi.
  • Dünyanın saygın çelik araştırma şirketlerinden biri olan World Steel Dynamics (WSD)’in gerçekleştirdiği “Dünya’nın En İyi Çelik Üreticileri” listesine Türkiye’den girmeyi başaran tek üretici olan ERDEMİR Grubu, 34 çelik üreticisi arasında 15. sırada yer alıyor.
  • Türkiye’de ise her yıl Capital Dergisi tarafından düzenlenen “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri” araştırmasında ERDEMİR Grubu her yıl çelik sektörünün en beğenilen şirketi seçiliyor.
  • Borsanın lokomotif hisselerinden biri olan ERDEMİR hisseleri, İMKB (BIST)’nin kuruluşundan bu yana (1986) işlem görmekte ve BIST 30 endeksinde yer almaktadır.
  • ERDEMİR Grubu dünyadaki halka açık çelik şirketlerinin en karlıları arasında yer alıyor.
  • ISO 500 sıralamasında ERDEMİR Grubu şirketlerinden Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. 8., İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. 9., sıradadır.
  • ERDEMİR Grubu’nun Ereğli ve İskenderun tesislerindeki limanları Karadeniz ve Doğu Akdeniz’in en büyük limanlarıdır.
  • Türkiye’de tüketilen yassı çeliğin yaklaşık %45’ini ERDEMİR Grubu üretiyor.
  • ERDEMİR Grubu’nun aktif büyüklüğü 15 milyar TL (7 milyar USD).

 

gelecek

 

 

 

 

 

 

 

toplum

kapak

calisan

Translate »