Home Haberler KALE ENDÜSTRİ HOLDİNG ve 3S KALE HOLDİNG ONURSAL BAŞKANI SADIK ÖZGÜR VEFAT...

Tek torna tezgahı ile kurduğu Kale Kilit markasını dünyanın sayılı kilit markalarından biri yapan Kale Endüstri Holding ve 3S Kale Holding Onursal Başkanı Sadık Özgür; 15 Mayıs 2019 tarihinde İstanbul’da hayata veda etmiştir.

89 yaşında yaşamını yitiren Sadık Özgür’ün cenazesi, yarın öğle namazını müteakip Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecektir.

Sadık Özgür, Cumhuriyetin ilk kuşak sanayicilerinden biri olarak, 1953 yılında Tahtakale’de, küçük bir atölyede üretime başladı. Tüccarlık ile sanayiciliği birleştiren vizyonu sayesinde, yarım asrı aşkın marka yolculuğunda Kale Kilit’i, Türkiye’de “güvenin adı” haline getirdi. Avrupa’nın en büyük entegre kilit üretim tesisini ülkemize kazandıran ve Kale Kilit’i 100’ü aşkın ülkeye ihraç eder hale getiren Özgür, doğduğu köy olan Sivas’ın Divriği ilçesini de hiçbir zaman unutmadı ve yaptığı yatırımlarla kalkınmasına destek oldu.

Türkiye’de sanayinin gelişimine öncülük eden; yaptığı ticari ve sosyal yatırımlarla, yarattığı değerlerle, sadece çalışanları ve yurttaşlarının değil, aldığı “Devlet Üstün Hizmet Madalyası” ile devletinin de takdirini kazanarak bizlere yaşarken önemli miraslar bırakan Sadık Özgür’ü, her zaman saygı ve sevgiyle yad edeceğiz.

Kale Endüstri Holding ve 3S Kale Holding olarak, Sadık Özgür’e Allah’tan rahmet; ailesine, iş dünyasına, bütün sevenlerine ve ülkemize başsağlığı diliyoruz.

Translate »