Home Haberler Kastamonu Entegre En Büyük Türk Şirketleri Sıralamasında Tırmanışa Devam Ediyor

Kastamonu Entegre, Capital Dergisi’nin gerçekleştirdiği “Yurt Dışında Kurulu En Büyük Türk Şirketleri” araştırmasının “ciroda yurt dışı payı” kategorisinde yüzde 40 oranı ile 9. sırada yer aldı. 2016 yılı cirolarının gözetildiği ilk 50 listesinde, Kastamonu Romania S.A. beş basamak yükselerek 24. sırada yer aldı. Listede sekiz basamak birden yükselerek 29. sıraya yerleşen Rusya’da faaliyet gösteren LLC Kastamonu Integrated, ilk 50’deki yerini sağlamlaştırdı.   

 

Hayat Holding’in çok uluslu iki büyük grubundan biri olan Kastamonu Entegre, Romanya, Bulgaristan, Bosna – Hersek ve Rusya’da bulunan tesisleri ile büyümesini sürdürürken, ciro bazlı yapılan araştırmalarda listelerin ön sıralarında yer almaya devam ediyor. Kastamonu Romania S.A., “Yurt Dışında Kurulu En Büyük Türk Şirketleri” arasında bu yıl 24. sıraya yükselirken, Rusya’da faaliyet gösteren LLC Kastamonu Integrated 29. sırada yer aldı. LLC Kastamonu Integrated aynı zamanda yurt dışında en hızlı büyüyen on şirket arasında 5. sırada yer aldı. Kastamonu Bulgaria A.D. ikinci elli sıralamasında 11. sırada yer bularak, geçtiğimiz seneki sıralamasını korudu. Hayat Holding iştirakı Natron Hayat ise 14. sırada yer buldu.  Araştırmada ayrıca, 21 grubun cirosunda yurt dışının payları da değerlendirildi. Değerlendirmede Kastamonu Entegre, yüzde 40 oranı ile 9. sırada yer aldı.

 

Türkiye’de sektör liderliğinin yanı sıra Avrupa’da 4’üncü sırada, dünyada ise 7’inci sırada yer aldıklarını belirten Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız “2017 yılındaki büyüme hedefimiz %5-10 arasındadır. Büyüme, daha çok katma değerli ürün satış oranındaki artış ile sağlanacaktır.” dedi.

Translate »